Kärpät-Ässät, ottelusarjaraportti: Ässien ryöstöretki epäonnistui

LIIGA / Raportti
Porilaistaustainen Jussi Rynnäs on torjunut voittoisasti kaikki 11 kasvattajaseuraansa vastaan pelattua ottelua.
Kuva © Sami Kemppainen
Kärpät-Ässät-sarjan ensimmäinen ottelu päättyi lopulta oululaisjuhliin. Erikoiseksi illan teki peräti kolme pitkäksi venynyttä maalien videotarkistusta, joiden johdosta peli päättyi yli puoli tuntia normaalia myöhemmin.

20.3. 1. ottelu Kärpät-Ässät 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Ennakkoasetelmat: Katso Jatkoajan ottelusarjaennakko. 

Raportti: Ottelusarjaan vahvana ennakkosuosikkina lähtenyt Kärpät ei antanut Ässien ryöstää kotietua ensimmäisessä ottelussa. Pelin alkuun räväkästi tullut kotijoukkue joutui kuitenkin jännittämään mahdollista vierasmaalia heti erän alkuminuuteilla. Vahvasti pelannut Ässien nelosketju Matias Varttisen johdolla ajoi röyhkeästi kiekon maalille, mutta samalla verkon perukoille painui myös nippu pelaajia.

Tilannetta tarkistettiin videolta peräti kymmenisen minuuttia, mutta lopulta maalia ei hyväksytty. Tarkistuksen aikana ehti tapahtua myös paikkaustoimenpiteitä, kun Miska Humaloja lähti silmäkulma verisenä pukuhuoneeseen hoidettavaksi palaten kuitenkin pian takaisin peliin.

Ässät sai erän kuluessa paremmin juonesta kiinni, ja isännät joutuivat pienimuotoiseen pyöritykseen. Vierasjoukkue esitti muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta Kärppien maalilla Jussi Rynnäs onnistui pitämään lukemat nollissa.

Erän puoliväliä väritti erikoistilanteet, kun joukkueet pelasivat vuoroin ylivoimaa tai alivoimaa − ja välillä myös tasavajaalla. Jatkuvasti muuttuvat tilanteet sekoittivat patapakkaa, ja Kärpät pääsikin jälleen paremmin kuskinpaikalle.

Seuraavaa tiukempaa maalintekotilannetta saatiin odotella kuitenkin erän loppupuolelle, kun oli Kärppien vuoro tarkistuttaa videolta mahdollista avausmaaliaan. Kuten pelin alussa, tämäkin tarkistus vei aikaa kymmenkunta minuuttia eikä maaliakaan syntynyt. Avauserä venyi lopulta videotarkistusten myötä kaikkineen lähes tunnin mittaiseksi.

Toinen erä tarjoili kolmannen pitkän videotarkistuksen

Kärpät tuli toisen erän alkuun entistä raikkaammalla otteella, ja uusi ilme palkittiin Mikael Ruohomaan avausmaalin muodossa. Porilaisilla oli omat paikkansa tasoittaa peli, mutta esimerkiksi tehopuolustaja Maksim Matushkinin yrityksen Rynnäs onnistui estämään mailallaan.

Erän loppuun kuulutettiin jälleen videotarkistusta mahdolliseen Kärppien maaliin, mutta kolmannen pitkäksi venyneen tutkimisen jälkeen tilanne säilyi erätauolla mentäessä lukemissa 1−0.

Päätöserässä näytti hetken Kärppien hallitessa kenttätapahtumia, että loppulukemat voivat karata suuriksikin, mutta lopulta Kärpät viimeisteli kolme osumaa Ässien yhtä vastaan. Viimeisen maalin tiistai-iltana tyhjään verkkoon iski sama mies − Ruohomaa − kuin ensimmäisenkin osuman. Myös esimerkiksi vierailijoiden Juho Tommilalla oli loistava tilaisuus kaventaa lukemia, mutta Rynnäs onnistui venymään kiekon tielle kerta toisensa jälkeen.

Seuraavaan kerran joukkueet taistelevat torstaina Porissa, jolloin Rynnäksellä on mahdollisuus maukkaaseen voittoon entisen kotihallinsa yleisömeren edessä. Tähän mennessä maalivahti on pelannut Ässiä vastaan 11 ottelua, joista kaikki ovat päättyneet voittoon ja neljä peräti nollapeliin.

Muut jutut ottelusta

Haastattelu: Kärppien Manner ensimmäisen puolivälierän jälkeen: "Ei tästä pudotuspelihuumasta kannata liian isoa numeroa tehdä"

Haastattelu: Mikael Ruohomaa avasi Kärppien maalihanat − "Oli jopa ylilatausta tämän odottelun takia"

» Lähetä palautetta toimitukselle