Juuso Puustisen sisäinen draivi

LIIGA / Haastattelu
Espoon Bluesista HPK:n ritaripaitaan kahden vuoden sopimuksella siirtynyt Juuso Puustinen on tyytyväinen uuteen seuraansa. Kerho on osoittautunut loistavaksi valinnaksi ja maaleja on harjoituspeleissä syntynyt tiuhaan tahtiin. Tulevalla kaudella hyökkääjä aikookin pelata parhaan kautensa

22-vuotias Juuso Puustinen on juuri Kerhon näköinen hankinta. Nuori ja valtavasti potentiaalia omaava pelaaja, joka on läpimurtonsa kynnyksellä. Moni jääkiekkoilija on kirjoittanut juuri Hämeenlinnassa uuden luvun uralleen ja tästä tietoisena Puustinen valitsi seurakseen juuri HPK:n.

– Täältä on vuosien varrella noussut niin kovia pelimiehiä, että Kerhossa varmasti osataan tehdä tätä hommaa. Viimeiset kaksi vuotta täällä pelanneelta Joonas Kemppaiselta kuulin hyviä juttuja ja koko paketti vaikutti todella mielenkiintoiselta tarjolla olevan roolin ja runsaan peliajan myötä, Puustinen kertoo.

– Olen tyytyväinen tänne pääsystäni. Olen viihtynyt todella hyvin ja joukkue on ottanut minut hyvin vastaan. Joukkue onkin täynnä hyviä jätkiä, valmentajat ovat kaikki ammattitaitoisia tyyppejä ja muutenkin on todella tervetullut olo. Koko organisaatio tuntuu todella lämminhenkiseltä, Puustinen suitsuttaa.

Kanadan ja Espoon kautta Hämeenlinnaan

Kuopiossa syntynyt ja A-junioreihin asti kotikaupungissaan pelannut Puustinen päätti 18-vuotiaana pakata laukkunsa ja suunnata Kanadaan. WHL-liigan Kamloops Blazersin paidassa vietetyt kaksi kautta olivatkin opettavaisia.

– Loistava kokemus ja hienoja muistoja. Opin Kanadassa paljon jääkiekosta ja ylipäätään elämästä.

Kanadasta hyökkääjä palasi Suomeen ja puki ylleen Bluesin paidan. Espoon suuntaan lähteekin vuolaat kiitoksen kahdesta siellä eletystä vuodesta.

– Olen todella iloinen Espoon ajoista. Organisaatio on loistava ja valmentajat viimeisen päälle ammattilaisia. Jostain syystä viime kausi vain oli itselle vähän vaikea, eikä tullut onnistumisia. Haluan kuitenkin kiittää Bluesia siitä, että sain siellä niin hienon mahdollisuuden, Puustinen sanoo.

Pitkästä lomasta motivaatiota

Puustinen sai rauhassa keskittyä tulevaan kauteen. Pitkä loma kotikonnuilla teki miehelle hyvää ja nyt kovaa laukova hyökkääjä uhkuu pelihaluja.

– Espoossa kausi loppui turhan aikaisin ja HPK samalla meni onnellisesti niin pitkälle. Sain rentoutua Kuopiossa, jossa myös treenasin parisen kuukautta. Täällä Hämeenlinnassa harjoittelin yhden kuukauden ja nyt mieli onkin todella virkeä odotellessa kunnon pelejä.

Puustinen on harjoitusotteluissa muodostanut yhdessä Ville Viitaluoman ja latvialaisen Kaspar Saulietiksen kanssa Kerhon ykkösketjun. Tulosta on tullut lähes jokaisessa harjoituspelissä ja ottelussa Pelicansia vastaan ”Pude” tehtaili hattutempun.

– Olen tykännyt pelata heidän kanssaan. Viitaluoma on yksi liigan laadukkaimpia senttereitä ja Saulietis on vahva kuin härkä ja osaa tehdä maaleja. Mikäs siinä ollessa, yritän pysyä mukana ja heidän vauhdissaan. Toivottavasti tulee onnistumisia ja saisin pelata siinä myös jatkossa, Puustinen miettii.

Myös HPK:n valmentaja Harri Rindell on seurannut ilolla Puustisen meininkiä.

– Juuso on erittäin hieno pelaaja. Hänellä on kova halu kehittää itseään ja hänen sisäinen draivinsa on hienoa myös valmennuksen näkökulmasta, Rindell kertoo nuoresta hyökkääjästään.

Kuulleessaan valmentajansa kommentin Puustinen nyökkää päätään ja jatkaa päättäväisesti.

– Olen tällä hetkellä todella motivoitunut ja uskon, että tästä kaudesta tulee paras, mitä olen tässä sarjassa ikinä pelannut.

» Lähetä palautetta toimitukselle