Joel Armia ei stressaa Vegas-huhuja: "Pystymme vaikuttamaan vain pelaamiseen"

NHL / Haastattelu
Armian kausi oli hänen NHL-uransa paras.
Kuva © Getty Images

Winnipeg Jetsissä mukiinmenevän kauden pelannut Joel Armia treenaa tulevaa NHL-kautta varten vanhoilla kotinurkillaan Porissa. Viime NHL-kausi kehitti nuorukaista kokonaisvaltaisempana pelaajana, joka sai kehuja etenkin alivoimaosaamisestaan.

NHL-seurat ilmoittavat lauantaina suojauslistansa Vegas Golden Knightsin laajennusvarauksia varten. Ennakkokaavailuissa Armian nimi on pyörinyt sekä suojattavien että Vegasille tarjolla olevien pelaajien joukossa. Jatkoajan haastattelema Armia ei itse tilannettaan tiedä.

− Pelaajat eivät oikein itse tiedä yhtään mitään. Homma on seura-GM:n [Kevin Cheveldayoff] ja valmentajien käsissä. Itse pystymme vaikuttamaan vain pelaamiseen.

Jetsin osalta laadukkaita pelaajia tai lupauksia on joka tapauksessa tarjolla. Puolustuksesta listan ulkopuolelle voi jäädä ainakin Tyler Myers, mikäli ruotsalaispuolustaja Tobias Enström ei luovu siirron estävästä pykälästään. Hyökkäyksestä ulkopuolelle jää näillä näkymin Marko Dano, mikäli ennakkokaavailut pitävät paikkansa ja suojattujen listalla ovat joukkueen kovimpien pistemiesten lisäksi Armia, Adam Lowry ja Andrew Copp.

"Välillä oli sellaista painimista"

Jets teki kauden aikana tilaa nuorien hyökkääjien suojaamiselle kauppaamalla veteraani Drew Staffordin Boston Bruinsiin. Muuten kaupparintamalla oli varsin hiljaista. Armia kehuu organisaationsa malttia joukkueen rakentamisessa.

− Meillä on paljon nuoria ja kilpailukykyisiä nuoria jätkiä. Seura katsoo, minne suuntaan hommat menee. Joitain yksittäisiä kauppoja tulee aina sinne tänne, mutta nyt ei ole suuria myllerretty. Kyllä se GM tietää millaisen joukkueen haluaa rakentaa, miettii Armia.

Armian nykyistä sopimusta on vuosi jäljellä. Viime kauteen suomalaispelaaja on tyytyväinen, vaikka loukkaantuminen toi omat hankaluutensa kesken kauden. Armian kokonaistehot (10+9=19) 53 ottelussa kaipaavat parannusta, mutta maaleista peräti neljä syntyi alivoimalla.

− Tietysti loukkaantuminen sekoitti, mutta ehdin saada hyvän startin. Sen loukkaantumisen jälkeen oli ylä- ja alamäkiä. Välillä oli sellaista painimista.

Armia kertoo päässeensä sen jälkeen kuitenkin samaan fiilikseen kuin alkukaudella.

− Onhan se selvää, että kun itse poljet pyörää seitsemän viikkoa ja muut menevät eteenpäin, niin siinä tulee vähän takamatkalta. Loppua kohden kuitenkin parani taas paljon.

Viikonlopun muita keskeisimpiä suomalaisnimiä ovat Sami Vatanen ja Antti Raanta. Raanta on varmuudella Vegasin ulottuvilla Rangersin suojatessa Henrik Lundqvistin. Ducks on viime hetkien tietojen mukaan saamassa Kevin Bieksan ulos suojattavien pelaajien joukosta, mutta seura päätynee suojaamaan Hampus Lindholmin, Cam Fowlerin ja Josh Mansonin suomalaisen sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle