NHL:n laajennuksen säännöt ja aikataulut tiiviissä tietopaketissa

NHL / Artikkeli
Las Vegas on uusin kaupunki NHL-kartalla.
Kuva © Getty Images

Tulokasjoukkue Vegas Golden Knights liittyy kaudesta 2017-18 alkaen läntiseen konferenssiin ja Tyynenmeren divisioonaan. Kyseessä on viimeisin täysin uusi organisaatio sitten Minnesotan Wildin ja Columbus Blue Jacketsin.

Ensi viikolla NHL:llä on edessään laajennus, jossa Golden Knights valitsee yhteensä 30 pelaajaa. Jatkoaika kokoaa laajennuksen säännöt ja aikataulut tiiviiseen tietopakettiin.

Laajennus muiden joukkueiden kannalta

Joukkueiden on asetettava suojaamattomien pelaajien listalle vähintään:

1. Yksi puolustaja ja kaksi hyökkääjää, joilla on a) sopimus ensi kaudesta ja b) jotka pelasivat menneellä kaudella vähintään 40 ottelua tai ovat pelanneet kahden edellisen kauden aikana vähintään 70 ottelua.
2. Maalivahti, jolla on a) sopimus ensi kaudesta tai b) joka on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti.

Mikäli joukkue ei suojaa maalivahtia, joka on ensi kaudelle rajoitettu vapaa agentti, täytyy sen jättää maalivahdille sopimustarjous ennen tämän asettamista suojaamattomien listalle.

Pelaajiensa suojaamiseen joukkueilla on käytössään kaksi vaihtoehtoa:

A) Joukkue suojaa seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin
B) Joukkue suojaa kahdeksan kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin

Pelaajat, joilla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä (No-Movement Clause) on suojattava automaattisesti. Mikäli joukkue aikoo jättää sopimuksessaan NMC-pykälän omistavan pelaajan suojaamatta, sen piti pyytää pelaajaa luopumaan pykälästä viimeistään maanantaina.

Myös Nashville Predatorsin ja Pittsburgh Penguinsin takarajaksi asettui finaalisarjan ratkaisun jälkeinen päivä, sillä Stanley Cup ratkesi sunnuntaina. Jos pelaaja luopuu pykälästään, on hän vapaana Golden Knightsin valittavaksi.

Joukkueiden on toimitettava suojattavien ja suojaamattomien pelaajien listansa NHL:n keskusrekisterille ja pelaajayhdistykselle viimeistään 17. kesäkuuta klo 22.00 Suomen aikaa. Keskusrekisteri julkaisee suojattujen pelaajien listat joukkueille 18. kesäkuuta.

Laajennus Golden Knightsin kannalta

Suojattujen pelaajien julkistamisen jälkeen Golden Knightsilla on seuraavan 72 tunnin ajan mahdollisuus tehdä sopimuksia vapaiden agenttien ja suojaamattomien rajoitettujen vapaiden agenttien kanssa.

TSN:n kanadalaistoimittaja Pierre LeBrunin mukaan aikajakson aikana tehty sopimus lasketaan varaukseksi pelaajan viimeisimmästä joukkueesta. Tällöin Golden Knights ei voi valita kyseisestä joukkueesta enää toista pelaajaa.

Golden Knights valitsee suojaamattomien listalta vähintään 14 hyökkääjää, yhdeksän puolustajaa ja kolme maalivahtia sekä neljä pelipaikoittain vapaavalintaista pelaajaa, eli pelaajan jokaisesta 30 joukkueesta. Sen on valittava vähintään 20 pelaajaa, joilla on olemassa oleva sopimus ensi kaudesta.

Organisaation on ilmoitettava valitsemansa pelaajat NHL:n keskusrekisterille ja pelaajayhdistykselle viimeistään 21. kesäkuuta klo 17.00 Suomen aikaa. Valitut pelaajat julkistetaan samana päivänä NHL:n palkintogaalan yhteydessä.

Valittavien pelaajien palkkojen yhteisarvo on katettava 60−100 prosenttia menneen kauden palkkakatosta, joka oli 73 miljoonaa dollaria. Lisäksi Golden Knights saa ostaa valitsemiensa pelaajien sopimuksia ulos vasta kesästä 2018 alkaen.

Laajennuksessa poissuljettuja ovat ensimmäisen ja toisen ammattilaisvuoden (NHL, AHL, ECHL) pelaajat. Lisäksi poissuljettuja ovat sopimuksettomat varaustilaisuuden varaukset sekä pelaajat, joilla on mahdollisesti uran päättävä vamma ja jotka eivät ole pelanneet viimeiseen 60 otteluun. 

Tähän kategoriaan NHL:n hyväksymiä pelaajia ovat Nathan Horton, David Clarkson, Ryane Clowe, Chris Pronger, Mihail Grabovski, Dave Bolland, Johan Franzen, Joe VitaleCody McCormick ja Stephane Robidas.

Pelaajakaupat ja siirtolista on jäädytetty 17.6. klo 21.00 ja 22.6. klo 03.00 välisenä aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle