Jere Myllyniemi: "Emme ole palauttavaan treeniin lähteneet"

LIIGA / Haastattelu
Myllyniemen taso pitää.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Peräti 46 ottelua tällä kaudella pelannut Jere Myllyniemi ei väsy. Pelicans-vahti nappasi lauantaina tärkeän voiton, johon riitti tällä kertaa 21 torjuntaa.

Pelicans-maalilla työjuhtana uurastava Jere Myllyniemi jatkaa urakkaansa päättäväisin mielin. Kauden neljännen voittonsa HPK:sta ottanut Pelicans nappasi mukavan niskalenkin taistelussa pudotuspelipaikasta.

− Pelejä on vielä paljon jäljellä, mutta tärkeä voitto meille, alleviivasi Myllyniemi ottelun jälkeen.

Myllyniemi pääsi ottelun alkupuolen helpolla. Maalivahti kehui joukkueensa ensimmäistä 15 minuuttia, mutta moitti luisumista alakynteen.

− Ei tehty niitä asioita mitä oltiin sovittu. HPK pääsi niskan päälle.

HPK rynnikin tasoihin ja ohi. Myllyniemi pisti kuitenkin hanat kiinni ja koko Pelicans-joukkue sisuuntui nappaamaan voiton.

− Kynsin ja hampain tapeltiin pisteet tästä. HPK:n painostus meni ehkä vaihtelevammin kuin yleensä. Täällä on yleensä tullut kotijoukkue tosi hanakasti päälle, mutta Kerhollahan oli jo kolmas peli tälle viikolle.

− Loppujen lopuksi pelattiin onneksi tosi ehjät 60 minuuttia. Hieno nousu joukkueelta ja hyvää oppia siitä, miten pelataan.

"Samat jätkät äänessä"

Pelicansin onnistujat löytyivät veteraaneista. Myllyniemi yhtyi kehuihin ylivoimamaaleista ja veteraanien kylmäpäisyydestä ratkaisuhetkillä.

− Olihan se viimeistely noissa maaleissa ihan jäätävää. Vähän vaikeaa on ollut ylivoimalla, mutta on sieltä joitain osumia onneksi tullut. Pojat taas näyttivät osaamistaan.

Joukkuehenkeä läpi tappioiden ja voittojen pitävät yllä Myllyniemen mukaan samat pelaajat.

Ylösen Anttihan siellä pitää puhetta ja "Paakkis" [Tommi Paakkolanvaara] tietysti kapteenina.

"Emme ole palauttavaan treeniin lähteneet"

Kova kuorma ei ole viime peleissä näkynyt Pelicans-vahdin otteissa. Keskittyneen oloinen maalivahti on huilannut kauden aikana vain parin pelin verran, mutta aikoo jatkaa samalla tahdilla.

− En edes ajattele montako peliä on jäljellä, vaan pelkästään tätä päivää. Siinä vaiheessa kun tuntuu ettei jaksa, pitää treenata enemmän.

Myllyniemi kertoi harjoittelunsa olevan edelleen tiivistä ja kehittymiseen tähtäävää.

− Emme ole vielä palauttavaan treeniin tässä vaiheessa kautta vielä lähteneet. Töitä ollaan tehty; samoja kuten koko kauden. Totta kai tietyllä rytmillä otteluista riippuen, mutta harjoittelusta ei olla lipsuttu.

Tällä kaudella painoarvoa on ollut erityisesti kuivaharjoittelussa.

− Punttia ja muuta kuivaharjoittelua on tehty samoja määriä läpi kauden, eikä niitä olla tässä vaiheessa lähdetty vähentämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle