Pelicansin ykkössentteriksi hankittu Patrik Carlsson haluaa olla johtava pelaaja molemmissa päissä kenttää

LIIGA / Haastattelu
Patrik Carlsson johti Pelicansin kakkosketjua harjoitusottelussa HIFK:ta vastaan viime perjantaina.
Moninkertainen CHL-mestari Patrik Carlsson on tullut Lahteen auttamaan joukkuettaan menestymään. Kuusi vuotta sitten HIFK:ssa kiekkoillut ja pronssimitalia juhlinut ruotsalainen kokee olevansa sama pelaaja kuin silloin.

Lahdessa viime perjantaina pelatussa harjoitusottelussa HIFK:ta vastaan ensiesiintymisensä Pelicans-paidassa teki joukkueen uusin vahvistus Patrik Carlsson. SHL-seura Frölunda HC:stä mastokaupunkiin siirtyneen ruotsalaisen sopimus julkistettiin viime viikon maanantaina.

Pelicansin pukukopissa Carlssonia odotti tuttu kasvo. Ruotsalaishyökkääjä on pelannut Ryan Laschin kanssa samaan aikaan Frölunda HC:ssä viidellä eri kaudella. Carlssonin ketjukaverinakin Ruotsissa viilettäneellä yhdysvaltaisella oli oma merkityksensä keskushyökkääjän päätöksessä tulla Lahteen pelaamaan.

– Olihan sillä osansa päätöksessäni. Juttelin hänen kanssaan tietenkin ennen sitä, Carlsson myöntää.

– Pelicans osoitti kiinnostuksensa, ja asiat etenivät melko nopeasti. Se tuntui todella hyvältä [vaihtoehdolta] heti ensimmäisestä keskustelusta lähtien. Jääkiekkoilullisesti tuntuu todella hyvältä tulla tänne ja myös perheeni kannalta. Pelicans oli todella hyvä match, ruotsalainen kertaa siirtoaan.

"Olihan sillä osansa päätöksessäni" Carlsson Ryan Laschin roolista hänen siirrossaan"

Laschin lisäksi Carlsson ei tiennyt Pelicansista juuri muuta ennen saapumistaan. Joukkueen muista pelaajista ainoastaan Jussi Olkinuora ja Lars Bryggman olivat ennestään tuttuja vastustajajoukkueiden väreistä Ruotsissa.

– En kovin paljoa. Pelasin Olkinuoraa vastaan viime vuonna ja Bryggmanin olen kohdannut useampaan kertaan Ruotsissa, Carlsson toteaa.

Täysin tuntematon paikka Lahti ei 35-vuotiaalle pelurille kuitenkaan ollut, sillä tämä kiekkoili kauden 2017–18 HIFK:ssa. Mieleen oli jäänyt tuolta ajalta muun muassa Isku Areenan kaukalon koko.

– Muistan toki edelliseltä visiitiltäni ottelut Pelicansia vastaan ja pienemmän kaukalon, Carlsson juttelee.

Patrik Carlsson esiintyi Liigassa edellisen kerran kaudella 2017–18, jolloin tämän seurana oli HIFK.

Valmiina ratkaisupelaajan rooliin

Carlssonin edellinen Liiga-visiitti oli kelvollinen HIFK:n juhlittua kauden päätteeksi pronssimitaleja. Runkosarjan 28 tehopistettä jättivät hieman toivomisen varaa, mutta pudotuspeleissä ruotsalainen oli mies paikallaan tämän iskettyä 14 otteluun kymmenen tehopistettä.

HIFK:sta Frölundaan palannut Kungälvs IK:n kasvatti on sittemmin pelannut SHL:ssä pisteiden valossa tasaisia kausia. Tilastopoikkeaman tähän tekee vain toissa kausi, jolloin Carlssonin tehopistelukema jäi runkosarjassa 16:een. Pudotuspeleissä vire oli kuitenkin kohdillaan hyökkääjän viimeisteltyä yhdeksässä pudotuspeliottelussa yhtä monta pistettä.

Frölunda HC:ssä vietetyt edelliset viisi kautta eivät ole Carlssonin mukaan muuttaneet häntä pelaajana. Kokemusta on toki tullut lisää, mutta pelinsä hän ei koe muuttuneen HIFK-ajoista.

– Olen samanlainen pelaaja kuin silloin. Minulle on toivon mukaan kertynyt enemmän rutiinia, mutta pelini ei ole muuttunut liiaksi.

Pelaajana Carlsson luonnehtii itseään hyökkääjäksi, jonka vahvuudet ovat kahden suunnan pelissä.

– Haluan tehdä tulosta molemmissa päissä kenttää ja näyttää vuosien varrella kerryttämääni rutiinia. Olen pelaaja, joka voi ottaa sekä hyökkäävämpää että puolustavampaa roolia.

"se on tietenkin tavoitteeni: tulla tänne ja olla ratkaisevassa roolissa"

Carlssonista kaavaillaan Pelicansin ykkössentteriä täyttämään kaksi kautta Lahdessa viihdyttäneen Lukáš Jašekin saappaat. Tehtävä ei ole helpoimmasta päästä, etenkin kun seuralla on allaan hopeaan päättynyt kausi ja se on panostanut joukkueeseensa tekemällä kesällä nimekkäitä pelaajahankintoja.

Carlsson toivoo pystyvänsä vastaamaan huutoon ja olemaan ratkaisupelaaja molemmissa päissä kenttää. Joukkuetasolla tavoitteena on pyrkiä parantamaan peliä koko ajan ja olla iskussa kevään ratkaisupeleissä.

– Minulla on todella positiivinen tunne Pelicansista, joka halusi minut kärkirooliin ja taisteli minusta. Ja se on tietenkin myös minun tavoitteeni: tulla tänne ja olla ratkaisevassa roolissa niin hyökkäyksellisesti kuin puolustuksellisesti. Toivon mukaan pystymme ottamaan askelia eteenpäin koko kauden ja pelaamaan parasta jääkiekkoamme, kun pudotuspelit alkavat.

» Lähetä palautetta toimitukselle