Dowhayko uskoo ratkaisuun keskiviikkona

MESTIS / Haastattelu
Vuodenvaihteessa Kiekko-Vantaan vahvuuteen liittynyt Jamie Dowhayko nauttii pudotuspelien tunnelmasta lohipaidoissa. Maanantai-illan ottelussa Hokkia vastaan miehen alku peliin olisi voinut olla parempikin, mutta usko tulevaan on luja.

Pelin ensimmäisellä minuutilla kiekon oman maalin taakse saanut kanadalaispuolustaja Jamie Dowhayko rähmi kiekon kanssa vaarattoman näköisessä tilanteessa ja kiekonriiston seurauksena kajaanilaiset ottivat johdon ottelussa haltuunsa.

Dowhaykon hermostuneet otteet eivät olleet vantaalaispuolustuksessa ainutlaatuisia, vaan mailasta tuntui puristavan puolustaja jos toinenkin lohipaitaisessa joukkueessa.

Ottelun edetessä rauhallisuus kuitenkin palautui ja otteissa näkyi jälleen itsevarmuutta.

Avausmaalia edeltäneessä tilanteessa huolimattomasti pelannut Dowhayko saapui vantaalaisjoukkueeseen vuodenvaihteessa ja on näin ollen nähnyt Kiekko-Vantaan hienosta kaudesta tuskaisen tammikuun ja nousujohteisen helmikuun.

- Joukkue on hyvä ja olen yrittänyt parhaani mukaan auttaa joukkuetta, mies kertoo vaatimattomasti omasta panoksestaan.

Dowhayko pelaa rauhallista jääkiekkoa ja puolustajan roolissa pitäytyy perusasioissa. Ei loista kiekollisena tai erityisen kovaluisena rymistelijänä, vaan liikkuu hyvin ja jakelee mielellään helppoja syöttöjä.

Runkosarjan jälkeen mies on pelannut nyt kaksi ottelua pudotuspeleissä. Dowhayko näkee vantaalaisjoukkueen aloittaneen sarjan mallikkaasti.

- Peli on pudotuspeleissä intensiivisempää ja kaikki yrittävät ehkä vieläkin enemmän nyt joukkueen eteen. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Olemme aloittaneet sarjan hyvin ja toivottavasti meno jatkuu samanlaisena.

Oman esityksensä suhteen mies on niukkasanainen, joskin myöntää että maanantai-illan avaus olisi voinut olla parempikin.

- Ensimmäinen peli oli parempi. Tänään oli huonompi, etenkin alkuminuuteilla. Kiitokset joukkuekavereille, että he auttoivat ja nousimme voittoon. Pitää vain olla vahvempi.

- Kiekkoa pitää liikuttaa nopeammin ja järkevämmin.

Tähtäin miehellä oli heti maanantain ottelun tauottua jo keskiviikossa. Kajaanista kelpaa vain voitto, sillä joukkue saisi voiton kautta arvokasta hengähdysaikaa.

- Päätämme sarjan keskiviikkona ja lunastamme paikan seuraavalle kierrokselle. Sillä saisimme hieman lepoaikaa ennen seuraavaa ottelukierrosta.

Joukkueen tunnelmaa mies kehuu ja on silminnähden innoissaan pudotuspelien tunnelmasta.

- Jätkät on innoissaan. Koko kausi on toivottu, että päästään pudotuspeleihin. Ja nyt katsotaan mihin rahkeet riittää. Tällä hetkellä peli kulkee hyvin, joten nyt nautitaan ja mennään päivä kerrallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle