Risto Dufva on joukkueineen valmis perjantain Pitsiturnaukseen − "Muistellaan, millaista tämä homma on"

LIIGA / Haastattelu
Risto Dufva on valmis palaamaan jääkiekkoarkeen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Vaasan Sportin päävalmentaja Risto Dufva avaa näkemyksiään joukkueensa nykytilasta ja siitä, miten joukkueen yhteenpaluu on sujunut.

Vaasan Sport kokoontui yhteen maanantaina 27. heinäkuuta pitkän omatoimijakson jälkeen. Joukkue huokui positiivista energiaa, ja into pääsi valloilleen jäällä.

− Joukkueessa oli selvästi semmoista ikävää toisiaan kohtaan. Kyllä jääkiekkoilija on laumaeläin, kommentoi kotkapaitojen konkaripäävalmentaja Risto Dufva Sportin verkkosivuilla.

Joukkueen yhteinen taival on alkanut normaaleissa merkeissä. Pitkän tauon jälkeen opetellaan jälleen jääkiekkoarkeen.

− Ei mitään uutta auringon alla. Normaalisti ollaan alettu jäällä käymään ja opetellaan ja muistellaan, millaista tämä homma on, arvioi Dufva joukkueen yhteenpaluun jälkeistä aikaa.

Joukkueeseen on saapunut tulevaksi kaudeksi useita vahvistuksia, kuten Kärpissä Suomen mestaruuksia voittanut Aleksi Mäkelä, hyviä tehoja HockeyAllsvenskanissa takonut Patrik Karlkvist sekä NHL-kokemustakin tusinan pelin verran kerryttänyt kanukkipuolustaja Stuart Percy. Dufvan mukaan pelaajat totuttelevat vaasalaiseen jääkiekkokulttuuriin hiljokseen.

− Ollaan oltu niin vähän aikaa yhdessä, että ihmettelisin, jos olisivat jo täysin omaksuneet kaiken.

Joukkue on harjoitellut yhdessä koko arsenaalin voimin, mutta perjantain vuotuisesta Pitsiturnauksesta, johon myös Sport ottaa osaa tänä vuonna, pelaajia puuttuu kentällisen verran.

− Erinäisistä syistä on pelaajia ulkona perjantain peleistä, kertoo Dufva.

Entä millainen Vaasan Sport nähdään kaudella 2020? Dufva haastaa jääkiekkoväen tulemaan paikalle katsomaan ja näkemään.

− Kyllä sen sitten näkee, kun tulee hallille katsomaan, päättää Dufva.

» Lähetä palautetta toimitukselle