Pitsiturnaus 2020: Viime kaudella flopannut Sport haluaa aloittaa uusien pelaajien johdolla kasvojenpesun

LIIGA / Artikkeli
Sportin suunta on vain ylöspäin.
Kuva © Emmi Erkkilä emmi.erkkila@jatkoaika.com

Alle kymmenkunta uutta pelaajaa saapui kevään ja kesän aikana kotkapaitoihin. Ruotsalaisveskari Stefan Steen ei onnistunut lyömään itseään läpi Liiga-jäillä. Niko Hovisen kilpailijaksi hankittin HPK:ssa vähäisille otteluille jäänyt Rasmus Reijola. 28 vuotta täyttävä Jäähongan kasvatti tuonee hyvää ja tervetullutta kilpailua konkari Hoviselle ykkösveskarin paikasta.

Pakistossa viime kaudella työskennelleet Paul Geiger, Jared Wilson ja Steven Seigo matkasivat uusien haasteiden perään. Sport sai riveihinsä Oulussa Suomen mestaruuden voittaneen Aleksi Mäkelän ja lupaavan Olli Vanttajan. Ilman Pohjois-Amerikan-vahvistuksia Sport ei kuitenkaan ole, sillä alakerran viimeiseksi lukoksi saapui AHL-kehästä Stuart Percy. Percy ehti kokea tusinan verran NHL-otteluja Maple Leafsin riveissä, mutta matka jatkui lähinnä farmissa.

Sportin suurin kysymysmerkki on ehdottomasti puolalaispuolustaja Marcin Kolusz. 35-vuotiaalla veteraanilla on kunnioitettava ansioluettelo Puolan maajoukkueen ja kotimaansa pääsarjan riveistä. Ulkomaan sarjoista Koluszilla on kokemusta Kanadan juniorisarja WHL:stä, Slovakian ja Tšekin sarjoista, joten koeaika näyttää, riittääkö puolalaisen taso Liigaan saakka.

Hyökkäykseen Sport hankki keväällä uusvanhaa pelaajaa ja enemmän kokemusta. Kohun seuraamana turkulaisseurasta lähtenyt Jonne Virtanen pukee kotkapaidan päälleen Tanskan vierailun jälkeen ja Niclas Lucenius palaa Sportiin viiden kauden jälkeen. Liigan ulkopuolelta tuli kaksi ruotsalaisvahvistusta: Sebastian Stålberg ja Patrik Karlkvist.

Viime kaudella suuren vaikutuksen teki Sportin nuori lupaus Lari Heikkinen. Kärpistä Vaasaan matkannut hyökkääjä ehti pelata vain 13 ottelua edustuksen riveissä, mutta paransi otteitaan ottelu ottelulta. Yksi maali ja kaksi syöttöpistettä eivät tuo oikeutta 20-vuotiaan kaudelle.

Sport tarvitsee kestävämpää pelivirettä ja johdonmukaisempaa otetta. Reijola Hovisen aisaparina tuonee vankempaa maalivahtipelaamista, mutta viisikkopuolustamiseenkin täytyy saada punainen lanka takaisin. Viime kaudella kotkapaidoilla oli liian usein huonoja alkuja, eikä hyväkään vire tahtonut tuottaa kaivattua tulosta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle