Nuorten Leijonien maalitykki Puistola manaa joukkueensa tehottomuutta − "Siirreltiin kiekkoa, kun piti laukoa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrik Puistola oli pettynyt mies hävityn pronssiottelun jälkeen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomen Nuorten Leijonien mollivoittoinen turnaus päättyi niukkaan 3-2-tappioon Ruotsia vastaan pronssipelissä. Pronssiottelussa, ja muutenkin ratkaisupeleissä, maalinteko oli joukkueelle vaikeaa.

− Oli paikkoja tehdä maaleja tänäänkin, mutta ei saatu kiekkoa sisään. Kun oli paikkaa ampua, niin pyrittiin aina siirtämään kiekkoa sivuun ja hakemaan tyhjää maalia. Ampua olisi pitänyt enemmän, joukkueen paras maalintekijä Patrik Puistola kertaa.

Viisi maalia turnauksessa Suomen tehoketjussa viimeistellyt Puistola kuului joukkueen avainpelaajiin. Heidän ketjunsa, jossa Puistolan lisäksi pelasivat Kristian Tanus ja Joonas Oden, oli joukkueen syömähammas.

− Ei voi kovin tyytyväinen olla omaankaan tekemiseen, kun joukkueena ei parempaan pystytty. Jossain määrin olen kuitenkin tyytyväinen omaan panokseen joukkueelle.

Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtenyt Suomi ei saanut peliään kuntoon missään vaiheessa turnausta. Joukkueen peli oli ailahtelevaa pelistä ja erästä toiseen. Joukkueen pelitapaa kritisoitiin pitkin turnausta mediassa.

− Kovaa työtä tehtiin, karvattiin kiekkoa ja puolustettiin hyvin suurin osa peleistä. Välillä oli heikompiakin hetkiä, mutta ihan hyvää suorittamista, Puistola summaa turnausta.

Myös päävalmentaja Raimo Helminen sai runsaasti lokaa joukkueen esityksistä turnauksen aikana.

− Ei ainakaan valmennuksen piikkiin voi mitään laittaa, kyllä ne pelaajat on, jotka pelaa sitä peliä, Puistola puolustaa valmentajaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle