Justus Annunen potee syyllisyyttä pronssitappiosta − "Parempi veskari voitti tänään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pronssipeli ratkesi epäonniseen lipsahdukseen Annuselta.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomen vastuumaalivahtina nuorten MM-turnauksessa häärineen Kärppien Justus Annusen selän taakse upposi pronssiottelussa epäonninen pomppu, joka jäi ottelun ratkaisumaaliksi.

− Mun olisi pitänyt olla paremmin hereillä siinä niiden kolmannessa maalissa. Nyt se harmittaa tosi paljon. Tulos olisi voinut olla ihan eri jos sen olisin saanut kiinni. Sille ei voi enää mitään, se meni jo, Annunen harmittelee.

Ajoittain Suomea turnauksessa torjunnoillaan kannatellut kempeleläinen pelasi ailahtelevan turnauksen, kuten joukkue edessäkin. Ratkaisupeleissä selän taakse upposi turhan paljon helppoja maaleja.

− Välillä oli loistavia pelejä ja sitten oli ihan paskoja pelejä. Tasaisemmin olisi itsekin pitänyt pystyä pelaamaan, jotta olisi menestymään pystynyt.

Joukkue edellä ajatteleva Annunen ei joukkueen tekemistä edessään juuri medialle turnauksen aikana sättinyt, vaikka puolustuspeli välillä heikkoa olikin. Parannettavaa kenttäpelaajien otteissa hän silti löytää.

− Semmoista ylä- ja alamäkeä joukkueelta koko turnaus. Tasaisemmalla suorittamisella oltaisiin voitu voittaa jotain. Parasta olisi pitänyt pystyä näyttämään joka pelissä, Annunen pohtii.

Joukkue edessä jätti maalivahdin valitettavan usein ilman apuja. Annunen ei koe menettäneensä itseluottamustaan selän taakse uponneista kevyemmistä maaleista. Kovan voitontahdon omaava maalivahti kääntä katseensa kohti kevään pelejä Liigassa.

− Ei tämä turnaus varmaan muuta omaa pelaamista mitenkään. Näkee taas missä mennään kehityksessä. Tuo tämä ehkä vähän lisää treenimotivaatiota. Loppukaudesta on taas mahdollisuus voittaa jotain, se on aina hienoa, Annunen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle