Nuorten MM-turnaus oli Ville Heinolalle hyvä kokemus − "Hienoa pelata oman ikäisten kanssa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ville Heinola näkee positiivistakin Suomen turnauksessa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Nuorten MM-turnaus vuosimallia 2020 päättyi Suomen joukkueen osalta sunnuntain pronssipeliin, jonka Ruotsi vei nimiinsä luvuin 3-2. Suomen avainpelaajiin kuuluneen puolustaja Ville Heinolan mielestä turnaus ol nousujohteinen.

− Nouseva trendi oli koko turnauksen ajan, alussa oli vaikeaa ja loppua kohti saatiin parannettua peliä. Välillä pelattiin tosi hyvin ja välillä ei niin hyvin. USA-peli pelattiin vahvasti, Kanadaa vastaan alku oli mitä oli, Heinola niputtaa turnausta. 

Pelin ailahtelevuuteen pelien välillä ja aikana Heinola ei löydä yksittäisiä syitä.

− Kaikki varmasti yrittää parhaansa, mutta pelissä on aina semmoisia hetkiä, kun ei kulje niin hyvin. Vastustajille pitää antaa kehuja, oli kovia joukkueita vastassa.

Heinolan itsensä kannalta turnaus oli onnistunut. Hän oli yksi joukkueen kiekollista vastuuta kantaneista puolustajista ja sai kasattua pisteet 0+5 turnauksen aikana.

− Parannettavaa jäi kyllä, mutta pääosin tyytyväinen pitää olla. Ei ollut mikään huono turnaus itseltä. Nousujohteinen, kuten koko joukkueella.

Nuorten kisoissa toista kertaa mukana ollut Heinola kokee saaneensa turnauksesta paljon irti loppukautta ajatellen. Lukon takalinjoilla luutivalle NHL-varaukselle luulisi ruutua löytyvän.

− Kyllä tästä energiaa saa. Tämä on hieno turnaus. On hienoa pelata oman ikäisten jätkien kanssa. Tämä on mukavaa kiekkoa pelata, niin eiköhän tästä kaikki pienen lisälatauksen kauteen saa.

» Lähetä palautetta toimitukselle