Mikko Manner: "Petturin tunne on tietenkin – tällä materiaalilla olisi pitänyt pystyä voittamaan"

LIIGA / Haastattelu
Manner käytti finaaleissa laajalti tunneskaalaansa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Oulussa ei ole totuttu kovin usein viettämään hopeisia hetkiä vierasjoukkueen juhliessa Raksilassa kultaa. Vuosina 1987 ja 2003 Tappara juhli Oulussa mestaruutta, vuonna 2009 JYP. Tällä kertaa oranssipaitainen HPK pääsi juhlimaan mestaruutta Oulussa.

Mikko Manner oli ensimmäisessä hopeahaastattelussaan lyhytsanainen. Pettymys paistoi syvältä.

– Petturin tunne on tietenkin, sehän on ihan selvä asia. Epäonnistuminen kaivaa mieltä.

Manner oli mukana apuvalmentajana jo Lauri Marjamäen luotsatessa Kärppiä. Silloin tuli kaksi mestaruutta, viime keväänä ykkösvalmentajan roolissa uran ensimmäinen liigamestaruus päävalmentajana. Tällä kertaa oli tyytyminen hopeaan niukimmalla mahdollisella erolla.

– Olen saanut maistaa valmentajana menestystä. Nyt maistetaan tätä puolta ja katsotaan kasvaako minusta valmentajaa vai mitä tässä tapahtuu. Parempaan pitää pystyä, tällä materiaalilla olisi pitänyt pystyä voittamaan.

Manner on pitkin kautta tappioiden jälkeen kehunut vastustajaa. Ratkaisevan finaalitappion jälkeen kunniaa jaettiin HPK:lle.

– Ei tässä kuitenkaan aleta uhriutumaan, vaan kunnia HPK:lle ansaitusta voitosta. He olivat parhaita ja tekivät upeaa työtä. Joukkue on täynnä hienoja pelaajia. Heille ansaittu voitto, ja itse pitää pystyä parempaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle