Mäntymaa jatkaa Kärppien luotsina vuoteen 2026 − mestarivalmentaja Manner loppukaudeksi avuksi

LIIGA / Uutinen
Ville Mäntymaa sai jatkosopimuksen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kesken kauden Kärppien päävalmentajaksi noussut Ville Mäntymaa jatkaa oululaisjoukkueen luotsaamista kevääseen 2026 asti tuoreen jatkosopimuksen myötä. Kärpät tiedotti myös, että Mikko Manner tulee apuvalmentajaksi loppukaudeksi.

Ville Mäntymaasta tuli Kärppien päävalmentaja 18. joulukuuta, kun Lauri Marjamäki vapautettiin tehtävistään. Kärpät on napannut vaihdoksen jälkeen pelaamistaan kymmenestä ottelusta 17 pistettä.

Mäntymaan sopimusta päävalmentajana jatkettiin aina kevääseen 2026 asti, eli loppukauden lisäksi kattamaan kaksi seuraavaa kautta.

− Tunnen valtavaa innostumista ja inspiraatiota tämän uuden projektin edessä. Koen, että tärkein tehtäväni on jatkaa vahvan urheilukulttuurin kehittämistä ja olla mukana kasvattamassa menestyjän mielenlaatua. Näiden asioiden kautta uskon, että askel askeleelta ja pitkäjänteistä työtä tehden, annamme itsellemme ja joukkueellemme mahdollisuuden menestyä tulevaisuudessa, Mäntymaa kommentoi.

− Oikoteitä ei ole menestykseen tähtäävällä tiellä, ja matkanteko on välillä kivikkoista. Kaikki kokemukset täytyy nähdä mahdollisuutena oppia, kasvaa ja kehittyä. Meillä kaikilla on unelmia ja tavoitteita – tärkeintä on lähteä kulkemaan niitä kohti ja ottamaan selvää, mihin meistä on, ja mihin päädymme yhdessä rohkeasti ja intohimolla, hän jatkaa.

− Hän on viimeisen kuukauden aikana pystynyt osoittamaan olevansa erinomainen päävalmentaja – jämäkkä, empaattinen, kovan vaatimustason omaava, nykyaikaista jääkiekkoa ymmärtävä, oppimishaluinen johtaja, Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski kommentoi.

− Meidän arvomme niin seuran urheilutoiminnan kehittämisen kuin elämänkin suhteen ovat hyvin samansuuntaiset, joten edellytykset erinomaiselle yhteistyölle ovat olemassa. Tiedän, kuinka tärkeä yhteisö Kärpät on "Havulle", ja tiedän pomminvarmasti, millaisen sitoutuneen ihmisen saan tärkeimmäksi työparikseni. Hienoa, että pääsemme tekemään hommia yhdessä, Myllykoski jatkaa.

Mäntymaan ura päättyi Kärpissä kaudella 2012−13 aivotärähdysten jälkeen. Hän aloitti valmennusuransa kaudella 2014−15 Kärppien U20-joukkueen apuvalmentajana siirtyen päävalmentajaksi kolme vuotta myöhemmin. Liiga-joukkueen valmennustiimissä hän aloitti syksyllä 2021.

Kärpät tiedotti myös, että vuonna 2018 joukkueen Suomen mestariksi luotsannut Mikko Manner tulee loppukaudeksi mukaan valmennustiimiin. Edustusjoukkueen valmennuksen apuna on viime viikkoina ollut U20-joukkueen valmentaja Valtteri Immonen, mutta tilalle kaivattiin pysyvämpi ratkaisu. 

− Pystymme kokeneemman apuvalmentajan tuella auttamaan meidän tuoretta päävalmentajaa. Mamba (Manner) on Kärpille tuttu persoona, jonka arvot ja asenne ovat sellaisia, joihin pystymme luottamaan ja tukeutumaan. Hän tulee auttamaan meitä olemaan entistä parempia, Myllykoski taustoittaa Mannerin pestiä.

Manner jatkaa normaalisti maajoukkueen valmennustiimissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle