Mikael Granlund nousi jälleen Leijonien kultasankariksi − "Huippupelaajat haluavat ratkaista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikael Granlund ja mestaruuspokaali.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Mikael Granlund oli jälleen kerran Leijonien sankari kultaan päättyneessä MM-turnauksessa. Huippuhyökkääjä kertasi vuosiaan maajoukkueessa ja juuri päättynyttä finaaliottelua. Hän sai kehut myös Jukka Jaloselta.

Mikael Granlund iski Leijonille kaksi maalia historian neljänteen miesten maailmanmestaruuteen päättyneessä finaaliottelussa. Päävalmentaja Jukka Jalonen kehui leijonasankaria.

− Hänellä on kova paineensietokyky ja hän pystyy koviin ratkaisuihin paineen alla, niin kuin tänäänkin nähtiin. Hän nauttii painetilanteista. Huikea suomalainen pelaaja.

Granlund nousi kansan tietoisuuteen jo vuonna 2011, kun hän teki ilmaveiviosuman Venäjän verkkoon välierässä. Bratislavan turnaus päättyi tuolloin niin ikään kultajuhliin. Jalonen kuvaili Granlundin kehitystä.

− Olihan hänellä kaikki elementit jo silloin siellä, mutta nyt hän on tullut aikamieheksi ja on fyysisesti paremmassa kunnossa. Hän on paremmassa kunnossa ja on voimakkaampi sekä kokeneempi. Hän teki nuorempana jotkut valinnat vähän riskialttiimmin ja nyt vähän järkevämmin joukkueen edun kannalta.

Granlund oli yksi Leijonien näkyvimmistä pelaajista maaliensa ulkopuolellakin.

− Huippupelaajat haluavat ratkaista. Sama se on Kanadallakin. Hekin lyövät kiekon verkkoon, kun paikka tulee, kultaluotsi Jalonen näki.

Kanadan tähdet eivät pystyneet tekemään riittävästi osumia Nokia Arenan sunnuntai-illassa.

Kaksinkertainen maailmanmestari

Granlund sai ensimmäiseen maaliinsa Miro Heiskaselta hienon syötön.

− Emme olleet ihan sitä sopineet, mutta monesti noissa käy noin. Tuli aika tarjottimelle tyhjä maali. Kyllähän se, että saamme maalin, vapauttaa hallissa ja joukkueessa energiaa. Pystyimme sitten tekemään toisen ja kolmannenkin maalin, Granlund muisteli.

Eikä kihauttelu loppunut siihen.

− Toisessa maalissa koetin ampua vain sinne, minne olimme sopineet. (Jere) Sallinen teki superhienon maskin siinä. Meni aika hyvään paikkaan.

Granlund muisteli myös Bratislavan kultakevättä vuodelta 2011. Väliin mahtui monta kuivaa kautta.

− Hyvältä se tuntuu molemmissa. Siitä on 11 vuotta aikaa, että on viimeksi mitään voittanut. On tämä aika hienoa vieläkin. Toivottavasti pääsen vielä joskus kokemaan näitä, mutta nyt nautitaan kaikin rinnoin tästä näin.

Nokia Arena kiehui odotuksesta ja paineesta, kun MM-finaali kääntyi kohti ratkaisuaan jatkoerässä. Granlund näki, ettei tällaisissa ratkaisupeleissä pieni jännitys ole pahasta.

− Varmasti kaikkia on jännittänyt − kannattajia hallissa ja kotikatsomoissakin. Se kuuluu asiaan, sellainen hyvä jännitys. En usko, että missään kohtaa kukaan epäili (joukkueen sisällä). Pelaamme 60 minuuttia ja vaikka vähän päällekin. Sitten näemme, mikä lopputulos on. Tässä turnauksessa se oli meille suotuisa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös