Kapteenin roolissa joukkueen historialliseen mestaruuteen johdattanut Filppula ei osannut kertoa maajoukkueuransa jatkosta – "Oli hienoa päästä kokemaan vielä kotikisat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonakapteeni Filppula kehui yhtenäistä joukkuetta ja joukkueen tukena ollutta kotiyleisöä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Leijonien kapteeni Valtteri Filppula nautti voittotunnelmasta trilleriksi muodostuneen MM-finaalin jälkeen. Leijonat nousi maalin takaa ensin tasoihin ja ohi, mutta menetti lopulta kahden maalin johdon. Jatkoerässä voittomaalin iski Sakari Manninen ja loppulukemin 4–3 Suomi saavutti ensimmäisen MM-mitalinsa kotikisoissa.

– Onhan tämä upea fiilis. Tämä on hieno joukkue, etenkin silloin, kun kaikki menee nappiin. On ollut hienoa, että olen saanut olla tällaisen jengin mukana ja vieläpä kapteenina.

– Kyllä nämä on tärkeitä juttuja. Ei näitä usein pääse kokemaan. Ylipäätään jo finaaliin pääsy ja nyt tämä. Onhan aina kivempaa, kun kaikki päättyy onnellisesti, Filppula fiilisteli pokaali käsissään.

Maailmanmestaruuden myötä Filppula nousi legendaariseen kolmen kullan kerhoon ensimmäisenä suomalaisena, sillä 38-vuotiaan hyökkääjän palkintokaapista löytyy nyt maailmanmestaruuden lisäksi olympiakulta sekä Stanley Cup.

– Päällimmäisenä on mielessä vain se, että pääsin voittamaan tämän mestaruuden juuri tämän joukkueen kanssa. Tuohon kerhoon pääseminen kertoo vain siitä, että olen onnekas, kun olen saanut olla mukana upeissa joukkueissa. 

– Tämä on yksi hienoimmista joukkueista, jossa koskaan olen ollut mukana ja sama juttu oli olympiajenginkin kanssa. Kyllä tähän silti onneakin tarvitaan, mutta ehkä tämä kolmen kullan suora konkretisoituu myöhemmin. Nyt nautin vain tästä mestaruudesta, Filppula virkkoi.

Jatkuuko Leijonat-kapteenin maajoukkueura?

Leijonien penkillä saatiin jännittää kunnolla, sillä ottelu eteni jatkoerään saakka, jolloin pelattiin kolmella kolmea vastaan. 

– En tiedä, milloin olisin itse pelatessa jännittänyt noin paljoa. Kyllä siinä yllätyin itsekin, kun yleensä pelatessa ei enää jännitä, kapteeni nauroi.

Filppula siirtyi kaudeksi 2021–22 Sveitsiin Genéve-Servette HC:n riveihin NHL-uran päätyttyä. Ura Pohjois-Amerikassa kesti 16 kauttaja takataskuun kertyi 1056 NHL-ottelua. Filppula itse myönsi maajoukkueeseen pääsyn olleen pieni porkkana, joka edesauttoi Eurooppaan siirtymistä.

– Kyllä maajoukkue oli mielessä, mutta en olisi uskonut, että seison nyt tässä. Uskomatonta, miten kaikki meni paikoilleen. Oli hienoa päästä kokemaan vielä kotikisat, kun yleisö oli mukana koko ajan ja kannusti äänekkäästi. 

– Nyt juhlitaan jätkien kanssa kopissa. En tiedä, onko jatkosuunnitelmia vielä, mutta kyllä me jotakin keksimme, Filppula heitti.

Filppula on pitkän NHL-uran lisäksi esiintynyt kolme kertaa MM-turnauksessa ja kaksissa olympialaisissa sekä World Cupissa. Leijonakapteenin viimeinen palvelus maajoukkueelle saatettiin nähdä Tampereella.

– Kyllä tämä varmaan aika lähellä ainakin on. Varsinaista päätöstä en ole tehnyt, mutta en usko, että niitä kovin montaa ainakaan on edessä. Ensi vuottakaan en mieti, se on liian pitkällä vielä, Filppula päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös