Kanadan päävalmentaja Claude Julien kommentoi Jukka Jalosen NHL-mahdollisuuksia − "Häntä pidetään kyllä silmällä"

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Claude Julien oli ylpeä joukkueestaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Kanadan päävalmentaja Claude Julien oli luonnollisesti harmissaan MM-finaalitappiosta, mutta silti hän halusi kiittää joukkuettaan.

− Meillä oli paljon luonnetta tässä joukkueessa. Se on nyt mielessä, eikä mikään muu. Olen ylpeä noista jätkistä, jotka tulivat tänne edustamaan maataan. Olen ylpeä siitä, kuinka täysillä he pelasivat.

Kanada meni ottelussa johtoon, mutta lopulta Suomi punnersi edelle. Välillä Kanadakin teki huiman nousun, mutta se ei aivan riittänyt.

− Tiesimme, että meidän on pelattava hyvin kolmannessa erässä. Jäähyt antoivat Suomelle momentumin ja he onnistuivat maalinteossa. Se antoi meille vähän takapakkia. Emme kuitenkaan luovuttaneet, vaan painoimme pelin tasoihin.

Tuomareiden syyksi Julien ei finaalitappiota sysännyt.

− En kommentoi noita juttuja. Minun mielestäni ei ole merkityksellistä pohtia tuollaista. Toivon vain, että he tekivät parhaansa. Oli heidän tuomioistaan samaa mieltä tai ei, on niistä päästävä yli. Katson mieluummin asioiden positiivista puolta ja sitä, mitä tässä turnauksessa tapahtui. Joukkueemme paransi peli peliltä.

Kanada ja Suomi kohtasivat nyt kolmatta kertaa peräkkäin MM-finaalissa. Kanadalaisvalmentaja piti kokemastaan mittelöstä.

− Monet kannattajat halusivat varmasti nähdä tällaisen huippukamppailun. Kunnioitamme suomalaispelaajia, sillä he pelaavat kovaa ja organisoidusti. Minusta he uskovat samoihin asioihin pelissä kuin mekin. On hauska pelata vastakkain.

Lopuksi puhe kääntyi Leijonien mestarivalmentaja Jukka Jaloseen. Julienin mielestä suomalainen on valmis NHL:ään.

− Hän varmasti pystyy siihen. Häntä pidetään kyllä silmällä. Hän on tehnyt upeaa työtä, sillä hän on voittanut maailmanmestaruuksia ja olympiakultaa. Hänen joukkueensa ovat pelanneet loistavasti läpi noiden turnausten, Julien ylisti Jalosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös