Pakkiparin puolustuspelaaminen herätti Esa Lindellissä kunnioitusta MM-finaalissa – "Mustelmat ovat hetkellisiä, muistot ikuisia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lindell pelasi MM-finaalissa lähes 18 minuuttia.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Suomen ja Kanadan kolmas perättäinen MM-finaali tarjosi jälleen draamaa sekä kuumia tunteita ja ilon hetkiä. Viime vuonna Kanada voitti jatkoerässä, mutta tällä kertaa oli Leijonien vuoro juhlia kotiyleisönsä edessä kultamitalia ja kotitaian murtumista.

Kesken turnauksen mukaan tullut Dallas Starsin puolustaja Esa Lindell kuvasi finaalia rankaksi, mutta uskomattomaksi kokemukseksi.

– Ei todellakaan tullut helpoimman kautta tämä voitto. Meillä oli hyvä ja tukevan tuntuinen johto, mutta hölmöilimme, ja Kanada pääsi tasoihin. Ylivoimalla jätkät kuitenkin laittoivat limppua sisään kovalla prosentilla, Lindell kehui.

Vaikka puolustaja ei ollutkaan mukana alusta saakka, otettiin hänet hyvin mukaan joukkueeseen. Useammankin pelaajan suusta on kuulunut samat sanat siitä, kuinka joukkuessa vallitsee upea yhteishenki, ja Lindell allekirjoitti väitteen täysin.

– Kyllä tämä oli nappireissu. Tuntui, kuin olisin ollut osa isoa perhettä. Olympialaisista oli sama ydinryhmä koossa, mutta tuntui, että minut otettiin hyvin mukaan, vaikka en tuntenutkaan osaa porukasta. Joukkuehenki oli hyvä ja se totta kai näkyy myös kaukalossa. Tällainen ottelu vaatii luonnetta ja sitäkin meillä oli.

Lindell on voittanut aiemmin aikuisten MM-hopeaa sekä alle 20-vuotiaiden turnauksessa kultaa, mutta pelaajan itsensä mielestä ei tällaisista hetkistä ole vielä liikaa kokemusta.

– Aika tyhjää löi siinä kohdassa, kun Manninen (Sakari) iski voittomaalin. Heitin vain hanskat ilmaan ja lähdin muiden perässä juhlimaan. Ei tuollaiseen voi mitenkään valmistautua ja se tuntuu  aivan uskomattomalta, Lindell fiilisteli.

Lindell pelasi Atte Ohtamaan pakkiparina läpi turnauksen. Liian vähälle huomiolle jäikin Ohtamaan blokki, kun hän pelasti Leijonat lähes varmalta maalilta ottelun toisessa erässä. Lindell osasi arvostaa suorituksen korkealle.

– Aivan huikeaa työtä Atte teki siinä ja se kertoo myös pelin hengen. Voittaminen vaatii sen, että laitetaan kroppaa likoon ja maksetaan siitä hintaa. Mustelmat ovat hetkellisiä, muistot ikuisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle