MM-debytantti Cole Sillinger ei lähtenyt kommentoimaan finaalin tuomarilinjaa – "Valitettavasti hävisimme turnauksen viimeisen ottelun"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vasta 19-vuotias Sillinger oli mukana uransa ensimmäisessä MM-turnauksessa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Kanadan leirissä tunnelma oli kireämpi, kun joukkue kärsi tappion MM-finaalin jatkoerässä lukemin 4–3. Ensimmäisissä aikuisten maailmanmestaruuskilpailuissa kolme maalia viimeistellyt 19-vuotias Cole Sillinger pysähtyi kuitenkin median eteen avaamaan ottelun kulkua.

– Emme halunneet antaa periksi. Olimme jälleen takaa-ajoasemassa, mutta teimme saman kuin Ruotsia vastaan. Suomi pelasi hyvän ottelun, emmekä saa enää mahdollisuuttamme takaisin tässä turnauksessa. Tulos on nyt tämä, ja valitettavasti hävisimme turnauksen viimeisen ottelun.

– Totta kai tämä on pettymys. Tämä on syvältä. Emme voittaneet, otimme jäähyjä ja jatkoerässä ei koskaan voi tietää, mitä tapahtuu, nuori hyökkääjälupaus avasi.

Suomi käänsi ottelun itselleen kolmannessa erässä kahdella ylivoimamaalilla, minkä lisäksi myös jatkoerässä nähty Sakari Mannisen ratkaisu syntyi ylivoimalla. Tuomaritoiminta herätti kysymyksiä, mutta Sillinger ei halunnut enää asiaa miettiä.

– Minulla ei ole paljoa sanottavaa tuomaritoiminnasta tai videotarkastuksesta, jonka jälkeen maalimme hyväksyttiin. He tekivät vain työtään ja tämä peli oli ja meni. Minulle vihelletyn jäähyn olisi kuitenkin voinut tarkistaa videolta, sillä uskon suomalaispelaajan oman mailan osuneen häntä (Miro Heiskasta) kasvoihin.

Uransa alkuvaiheilla oleva Sillinger pelasi ensimmäiset NHL-ottelunsa kuluneella kaudella Columbus Blue Jacketsin riveissä. Nuori hyökkääjä kertoo odottavansa uusintaotteluita maiden välillä ja Sillinger myös toivoo, että MM-turnaus ei jäänyt hänen viimeisekseen.

– Suomella on hyvä valmennus ja hyvä organisaatio joukkueen ympärillä. He ovat nousseet kärkikahinoihin ja mukana oli myös NHL:stä tuttuja kasvoja. Odotan, että pääsen pelaamaan monia otteluita vielä Suomea vastaan tulevissakin arvoturnauksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle