Kuopiossa on osattu kiiruhtaa hitaasti - GM Jukka Koskinen odottaa mielenkiintoisia pudotuspelejä

Muut Sarjat / Haastattelu
Hymy on ollut tällä kaudella herkässä Elisa Holopaisella.
KalPan naisten joukkue on edennyt vuosi vuodelta lähemmäs terävintä kärkeä ja on nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen. Seuran panostus tyttökiekkoiluun näkyy omavaraisuutena ja hyvät olosuhteet myös pitävät tytöt kotiseudullaan.

Kuopiossa juhlittiin kahdesti pronssisia mitaleita 90-luvun puolessa välissä, mutta sen jälkeen mitalit kiersivät Kuopion kaukaa. Keväällä 2017 pronssiset mitalit jälleen koristivat KalPan peliasua kauden päätyttyä ja nyt Kuopiossa unelmoidaan jo kirkkaammistakin mitaleista.

KalPan tie takaisin naiskiekkoilun huipulle on edennyt hitaasti kiiruhtaen. Välillä vauhtia haettiin monen vuoden ajan sarjaporrasta alempaakin, mutta viimeisen vuosikymmenen ajan on KalPassa panostettu tyttökiekkoilun kehittämiseen. KalPan naisten joukkueen GM Jukka Koskinen on tyytyväinen seuransa panostukseen.

− Kuopiossa on otettu viime aikoina isoja harppauksia eteenpäin. Juniori-KalPa on satsannut hienosti tyttökiekkoiluun jo vuosia ja seurassa on tehty pitkäjänteisesti työtä menestymisen eteen. Nyt se jälki alkaa näkyä, ja siitä hienoimpana osoituksena on kolmen pelaajan nousu Naisleijoniin.

KalPan satsaus tyttökiekkoiluun on luonut pelaajapolun, josta jatketaan luonnollisesti naisten joukkueeseen. Määrätietoinen juniorivalmennus valmistaa pelaajat sille tasolle, mistä edustusjoukkueessa pystytään jalostamaan heitä eteenpäin. Kuopiosta ei siis lahjakkaiden tyttöjen tarvitse lähteä Kuortaneelle hakemaan kiekko-oppia koulunkäynnin ohella, vaan huippupelaajaksi voi kehittyä kotinurkilla. Aivan kuten naisten maajoukkueeseen noussut Elisa Holopainen.

− Elisan kohdalla voidaan varmaan todeta, että hän saa täällä Kuopiossa vähintään kaiken saman, mitä saisi Kuortaneellakin. Ellei jopa enemmänkin. Täällä hän pystyy harjoittelemaan täysipainoisesti ja yhdistämään sen opiskeluun ja silti perhe, ystävät ja koko turvaverkosto ovat lähellä. Kuopiolla on tarjota kilpailukykyiset olosuhteet kaikille itäsuomalaisille tyttökiekkoilijoille yhtä lailla kuin Kuortaneellakin. Ei täältä päin oikein kannata lähteä kauas.

KalPalla on todella laaja harjoitusrinki, joka antaa valmennukselle hyvät työkalut suunnitella niin yksilöitä kuin joukkuettakin kehittäviä harjoituksia. Eri vaiheessa olevat pelaajat pystytään huomioimaan paremmin ja Akatemiajoukkueen mukana saavat nekin pelaajat peliaikaa, joille sitä ei edustusjoukkueessa irtoa. Hyvät olosuhteet ovatkin imeneet nuoria tyttökiekkoilijoita laajalta säteeltä Kuopion ympäryskunnista.

Myös yhteistyö miesten edustusjoukkueen eli KalPa-Hockey Oy:n kanssa toimii mainiosti. Molemmat joukkueet pelaavat samassa hallissa ja miesten joukkueen apu ottelutapahtuman järjestämisessä auttaa tunnelman luomisessa.

− He ovat tulleet loistavasti vastaan. Olemme saaneet mediakuution käyttöön, joka jo itsessään nostaa tapahtuman arvoa ja katsojakin viihtyy paremmin. Tanssitytöt ovat käytössämme ja kannattajaryhmäkin antaa joukkueelle tukea.

Naisten pudotuspelit alkavat ensi viikonloppuna ja niihin Kalpa lähtee nälkäisenä, mutta oikealla tavalla nöyränä. Joukkue on kehittynyt vuosi vuodelta ja noussut tällä kaudella yhdeksi vahvaksi mestariehdokkaaksi. Joukkueesta löytyy kärkiosaamista ja tulevaisuudenkin näkymät ovat valoisat.

− Kyllähän tilanne on nyt mielenkiintoinen, mutta jätetään tuosta kilpailullisesta puolesta puhuminen valmentajille. Joukkue on pelannut hyvin ja olemme onnistuneet hyvin kehittämään pelaajia paremmiksi. Täällä on pelaajien ollut hyvä olla, eikä täältä ole hinguttu pois. Hyvänä esimerkkinä Matilda Nilsson, joka kuusi vuotta sitten saapui tänne pääkaupunkiseudulta ja vieläkin viihtyy. Oma pelaajapolku mahdollistaa sen, ettei tarvitse keväisin soitella ympäri Suomea ja houkutella pelaajia täydentämään rivejä.

KalPa kohtaa puolivälierissä Ilveksen. Sarja alkaa lauantaina Kuopiossa ja kolmella voitolla pääsee jatkoon. Sarjasta odotetaan huippujännittävää ja tasaista, sillä kaikki neljä runkosarjaan kohtaamista päättyivät ainoastaan yhden maalin erolla. KalPa tosin nappasi kolme näistä voitoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle