Kiviranta näkee mahdollisuudet Venäjän kaatamisessa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joel Kiviranta oli alati vaarallinen Ruotsin maalin edessä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Joel Kivirannan mukaan joukkueen usko ei hiipunut Ruotsia vastaan useasta takaiskusta huolimatta. Leijonat kairasi itsensä voittoon, ja seuraava koitos on Venäjää vastaan Bratislavassa.

−Aloitimme hyvin, sitten Ruotsi pääsi vähän varkain ohitse, mutta emme menettäneet selkärankaa, Joel Kiviranta analysoi ottelun lyhyesti.

Ruotsi sai uusittua johdon, kun videotarkistuksen avulla nähtiin kiekon käyvän Leijonien maalissa vain parisenkymmentä sekuntia ennen erän loppua. Tämäkään ei lannistanut suomalaisia hyvän nousun jälkeen.

− Ei oikeastaan. Yleensä siinä käy sillä lailla, että lamaannuttaa. Saimme kuitenkin niin hyvää lisävirtaa toisessa erässä, ja huomasimme Ruotsin haavoittuvuuden heidän omassa päässä ja maalivahti pomputti aika paljon,

− Tiesimme saavamme tarvittavat paikat, kun aikaa on 20 minuuttia jäljellä. Sieltä se sitten tuli, lisäsi Kiviranta.

Välierässä Suomi kohtaa toisen rajanaapurinsa. Kiviranta ei hetkahda Venäjänkään nimekkäästä karkelosta, ja uskoo Leijonien mahdollisuuksiin.

−Varmaan aika jäätävä kamppailu tulossa, mutta minulla on hyvä luotto meidän tekemiseen. Pystyimme heidät silloin Tšekissä haastamaan, kun heillä oli lähes sama kokoonpano. Voimme haastaa heidät nytkin, kun pelaamme tiiviisti.

Suomi kohtaa Venäjän lauantaina päiväottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle