Kasper Björkqvistille pelaaminen loukkaantumisen jälkeen maistuu − "Hieno mahdollisuus päästä pelaamaan Liigassa"

LIIGA / Haastattelu
Kasper Björkqvist povaa KooKoon pelin vielä petraantuvan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Lähes koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Kasper Björkqvist saapui Suomeen nauttiakseen jälleen jääkiekosta ja sen tarjoamista tuntemuksista. Tarkoituksena on pelata Liigassa koko kausi ja palata NHL:ään entistä vahvempana ja valmiimpana.

Keskiviikkoillan kärkiottelussa Ilves−KooKoo vilisi molemmissa joukkueissa NHL-sopimuksen alaisia pelaajia. Yksi illan seuratuimpia pelaajia oli KooKoon Kasper Björkqvist, joka muista hiukan poiketen ei ole palaamassa ison veden taakse kesken kauden.

Ottelusta ei aivan kärkiottelun tasoista voimainkoitoista tullut, sillä isäntäjoukkue Ilves voitti ottelun lukemin 6−1. Salama-alku ja tehokas ylivoimapelaaminen ratkaisivat pelin Ilvekselle nuoren hyökkääjän mielestä.

− Huono alku meiltä ja istuimme liikaa jäähypenkillä, siinä nopea analyysi pelistä. Täytyy videolta katsoa ja tehdä vasta sen jälkeen tarkempi analyysi, miksi meidän lähtömme oli tänään noin huono, Björkqvist miettii.

− Olemme itsekin sellainen joukkue, joka on parhaimmillaan ollessaan aggressiivinen ja luisteluvoimainen. Tänään siihen emme pystyneet ja annoimme vastustajan pelata oman pelinsä kautta.

− Heillä oli tänään kaksi todella toimivaa ylivoimakentällistä, mutta ei meidänkään alivoima toiminut kuten olisi pitänyt. Päätöserästä lähdimme hakemaan hyvää virettä torstain ottelua varten. Hyvä erä pelattiinkin, vaikkemme maaleja saaneetkaan tehtyä.

KooKoon alkukausi on ollut kohtalainen, ja joukkue on Liigan sarjataulukossa tällä hetkellä seitsemännellä sijalla. Björkqvistin mukaan parempaa on vielä luvassa.

− Meillä on vielä varaa kasvaa joukkueena. Tässä on ihan hyviä aihioita ja päivittäinen tekeminen on laadukasta. Uskon, että kevättä kohden pelimme paranee paljonkin.

Kasper Björkqvist pelasi maajoukkueessa marraskuun Karjala-turnauksessa.
Kuva © Tiia Mahkonen

"Onneksi KooKoo antoi minulle tämän mahdollisuuden ja Penguins suostui siihen"

Björkqvist loukkaantui viime kaudella ja ehti pelaamaan ainoastaan kuusi ottelua AHL:ssä. Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja oli mielissään mahdollisuudesta pelata kotoisessa Liigassa.

− On hieno mahdollisuus päästä Liigaan pelaamaan. Onneksi KooKoo antoi minulle tämän mahdollisuuden ja Penguins suostui siihen. Liigan kova taso ei ollut mikään yllätys, osasinkin sitä odottaa. Täällä saan paljon peliaikaa ja tietynlaisia tuntemuksia, mitä ainoastaan pelaamalla voi saada. Sitä olenkin kaivannut, kun viime kausi jäi niin tyngäksi.

NHL:n alkaminen tammikuussa vaikuttaa useaan liigajoukkueeseen merkittävästi. Iso liuta profiilipelaajia lähtee ja heidän paikkaamisensa saattaa olla vaikeaa. Mikäli AHL ei käynnisty, on Eurooppaan tarjolla kuitenkin paljon päteviä pelimiehiä. Björkqvist kuitenkin on sopinut pelaavansa KooKoossa koko kauden, alkoi NHL tai ei.

− Pelaan täällä kauden loppuun ja palaan vasta sitten Pittsburghiin. Toivottavasti saamme vedettyä täällä kauden loppuun asti. Todella vastuullisesti täällä onneksi toimitaan sen eteen. Kyllähän voimasuhteet saattavat muuttua, kun pelaajia palaa takaisin NHL:ään.

− Nämä pelaajat ovat kuitenkin pelanneet paljon isoja minuutteja ja nostaneet vaatimustasoa joukkueidensa harjoituksissa. Jää nähtäväksi, miten hyvin joukkueissa pelaajat pystyvät nyt ottamaan vaadittavan stepin eteenpäin ja täyttämään tyhjiksi jääneitä ruutuja.

− Toisaalta ehkä olisi parempi olla liikaa analysoimatta, sillä eihän tässä yhtään osaa sanoa, mitä tapahtuu.

Torstaina KooKoo kohtaa Sportin Vaasassa, jonne joukkue siirtyi vielä keskiviikkoillan aikana. Björkqvist lupaa Vaasassa nähtävän erilaisen KooKoon kuin Tampereella.

− Torstaina olemme jälleen energisiä ja sisuuntuneita. Varmasti satsaamme starttiinkin paremmin. Voittoa lähdemme hakemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle