Ilves tyrmäsi KooKoon tehokkaalla ylivoimallaan − Barrett Hayton tähditti murskavoittoa

LIIGA / Raportti
Kärkiottelu KooKoota vastaan oli Ilveksen juhlaa.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilves ei antanut KooKoolle juuri mahdollisuuksia kärkikamppailussa. Kotijoukkueen voitoon takeena olivat tehokas ylivoima, Lukáš Dostália erinomaisesti tuurannut maalivahti Eetu Mäkiniemi ja nuoret NHL-avut.

Ilves antoi vahvat näytöt, miksi joukkue on Liigan sarjataulukon kärjessä. Joukkue aloitti tehokkaasti, kesti KooKoon orastavan kirin ja ratkaisi pelin ylivoimalla. Ensimmäinen erä oli vielä kahden luisteluvoimaisen joukkueen vauhdikasta peliä, mutta Ilveksen repäistyä ison johtoaseman pelin tempo laski selvästi.

Kotijoukkue hallitsi peliä kaikilla neljällä ketjullaan, kun taas KooKoo ei saanut edes kärkipelaajiltaan riittävää panosta. Ilves joutui pelaamaan ilman ykkösmaalivahtiaan Lukáš Dostália, mutta Eetu Mäkiniemi selvisi urakastaan kunnialla. KooKoo sen sijaan vaihtoi 5−1-tappioasemassa Victor Brattströmin Oskari Salmiseen, vaikka ruotsalainen ei takaiskuihin syyllinen ollutkaan.

Nuoret tähdet ja nelosketju ratkaisijoina

Ilveksen kannalta äärimmäisen positiivista oli Barrett Haytonin ketjun pirteä ja ennen kaikkea tehokas peli. Arizona Coyotesin sopimuspelaaja antoi itse oivaltavan syötön ylivoimalla Juuso Antoselle maalin eteen, ja seuraavalla ylivoimalla osui Roby Järventie.

Kakkosketjun ja kakkosylivoiman hyökkääjä Antonen olikin tehoillaan 1+2 Ilveksen tehokkain pelaaja.

Lisäksi Calgary Flamesistä lainalla oleva Juuso Välimäki oli totutun varmaotteinen alakerran isäntä. Ylivoimalla 22-vuotias puolustaja saalisti yhden syöttöpisteen, mutta oivaltavat avaukset ja uhrautuva puolustaminen erottuivat enemmän edukseen.

Myös Ilveksen nelosketju − Eetu PäkkiläAntti SaarelaMiro Nalli − oli erittäin vaarallinen yhdistelmä. Saarela laukoi ottelun avausmaalin kahden minuutin pelin jälkeen, ja kolmikko loi läpi ottelun vaarallista painetta KooKoo-päätyyn. Moni Saarelan ketjun hyökkäys sai alkunsa sähäkästä kiekonriistosta.

Ilves voitti KooKoon selvin lukemin 6−1 ja jatkaa Liigan kärjessä. Ilves kohtaa seuraavaksi perjantaina Hakametsässä JYPin ja KooKoo matkaa jo torstaiksi Sportin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo