Kärppien luottosoturi Joonas Kemppainen uskoo pitkään kevääseen Oulussa: "Olemme pystyneet voittamaan kaikki joukkueet"

LIIGA / Haastattelu
Kempppainen on ollut tälläkin kaudella Kärppien varmimpia suorittajia.
Kuva © Riku Laukkanen
Kärppäjoukkueen konkari ja keskikaistan ykkösnimi Joonas Kemppainen oli jälleen tärkeä osanen Kärppien koneistoa, kun petolauma kellisti KooKoon torstai-iltana Oulussa. Optimismia ja toiveikkuutta on koko joukkueessa ilmassa pudotuspelien kynnyksellä.

Yhtenä Liigan kuumimmista joukkueista kohti pudotuspelejä rynnivä Oulun Kärpät jatkoi vakuuttavaa menoaan torstai-iltana Oulussa, kun se kaatoi kautensa kanssa vaakalaudalla olleen KooKoon lukemin 6–2.

Kärppä-veteraani Joonas Kemppaisen ilta oli taattua tavaraa 35-vuotiaalta konkarilta, ja maalisarakekin karttui varman peruspelaamisen lisäksi yhdellä osumalla. Kemppaisen sentteröimä ketju Ville Koivusen ja Teemu Turusen täydentämänä oli jälleen Kärppien parhaimmistoa kummankin laiturinkin kartuttaessa pistesaldoaan kahdella pisteellä.

Voitosta huolimatta Kemppainen itse kuitenkin näki omiensa pelissä paljon parannettavaa.

– Tämän illan tulos ehkä vähän valehtelee, mutta olimme oikeissa paikoissa tehokkaita ja teimme tarvittavat maalit.

– Kokonaisuutena ei ollut meiltä paras peli tänään, mietiskeli Kemppainen omiensa otteista pelin jälkeen.

Voitolla Kärpät kuitenkin nousi pudotuspelien kolkuttaessa ovella sarjataulukossa kolmannelle sijalle, tosin yhden pelin enemmän pelanneena kuin takana häämöttävät Pelicans ja HIFK. KooKoon kauden jatkohaaveet kokivat puolestaan melkoisen kolauksen, eikä joukkueen kohtalo enää ole kouvolalaisten omissa käsissä.

Kausi ollut niin joukkueella kuin itselläänkin kaksijakoinen

Nykytilanne on niin ylä- kuin alamäkiäkin tällä kaudella kokeneelle kärppälaumalle suotuisa. Peli on kehittynyt koko ajan kauden edetessä, ja kuntopiikki tuntuu osuvan tänä vuonna juuri oikeaan aikaan. Alkukaudesta sarjataulukon kärkikolmikkoon murtautuminen oli nimittäin kaukainen haave vain.

– Kautemme on ollut vähän kaksijakoinen. Viimeiset 20–25 peliä olemme pelanneet todella hyvin, sitä ennen se oli vähän sellaista aaltoliikettä ja peli heittelehti liikaa.

– Nyt olemme löytäneet kuitenkin hyvän tekemisen meiningin ja näissä kahdessa viimeisessä pelissä tavoitteena on vain yrittää saada jo pleijarivaihe päälle. Esimerkiksi ensi peliin Tapparaa vastaan pitää parantaa vielä reilusti tämän päivän peliin verrattuna.

Kemppaisen omakin kausi on ollut muun joukkueen tapaan nousujohteinen ja esimerkiksi sentterihierarkiassa kajaanilainen on kauden edetessä noussut selväksi keskikaistan ykköseksi.

– Isossa kuvassa omakin kausi on ollut vähän samanlainen kuin joukkueella. Alkuun oli vähän tuskaista, mutta viime aikoina on ollut todella mukavaa pelata. Tuntuu, että koko joukkue on ottanut askeleen tai pari eteenpäin ja näkisin, että itsekin olen siinä samalla.

Omaa nousua on vauhdittanut erityisesti yhteisen kemian rakentaminen Turusen ja Koivusen kanssa, joiden keskellä Kepu on suurimman osan kaudestaan pelannut. Kyseinen kolmikko muodostaa tällä haavaa yhden Liigan vaarallisimmista hyökkäysvitjoista.

– Kyllä olen tykännyt siinä pelata. Tuossa oli tosin monta peliä, kun emme pelanneet keskenään, mutta kiva, että ollaan taas yhdessä. Toisaalta se on aika sama, kenen kanssa pelaa, kun joukkueessa on niin paljon hyviä pelaajia.

Kevään peleissä on parannettavaa, usko kuitenkin korkealla

Kärpillä on runkosarjaa jäljellä enää kaksi ottelua, mutta peleissä on edelleen panosta, sillä taistelu pudotuspelien kotiedusta käy kiivaana. Joukkueen sisällä usko menestykseen on luonnollisesti korkealla, mutta paljon kehityskohtia oululaisten pelissä on vielä havaittavissa.

– Fokus on nyt enemmän ehkä tuolla henkisellä puolella. Fakta kuitenkin on se, että pudotuspeleissä tulee erittäin kovia joukkueita vastaan. Esimerkiksi tämän illan peli ei tule riittämään pudotuspeleissä.

– Meidän täytyy osata reagoida oikein siihen ja uskon kyllä, että onnistumme siinä. Vähän kuten viime viikonloppuna, perjantaina hävisimme ihan ok-pelin jälkeen ja sitten paransimme lauantain peliin paljon. Kova luotto on siihen, että osaamme reagoida tähän oikealla tavalla.

Viimeksi vuonna 2019 merkittävää menestystä kokenut kärppälauma on luonnollisesti  nälkää ja tarmoa täynnä kevättä silmällä pitäen. Joukkueessa on putkeen menneen kauden jälkimmäisen puoliskon henki korkealla ja pohjoisessa on kova usko, että seura voi mennä keväällä pitkälle.

– Totta kai usko on kova, ja kuten olemme näyttäneet tässä viime aikoina, niin olemme pystyneet kaikki joukkueet voittamaan.

– Joka ilta vain pitää pystyä kaivamaan parastaan esiin.

Jatkon kanssa edetään päivä kerrallaan

Noin 10 vuoden tauon jälkeen, vuonna 2022 Kärppiin palannut Kemppaisen ensi kauden osoite on vielä epäselvä, eikä hän tällä hetkellä käytä turhia voimavaroja tulevan murehtimiseen.

– Ei ole ensi kaudesta vielä mitään suunnitelmia. Päivä kerrallaan mennään. En ole jaksanut uhrata ajatuksia vielä ensi kaudesta, tässä on ollut tärkeitä pelejä koko ajan.

– Tämä päivä kerrallaan ajattelu on sopinut itselle ihan hyvin. Ei jaksa ihan hirveästi eteenpäin miettiä.

Kärppiin ja Ouluun juurtuneen Kemppaisen voisi hyvin nähdä jatkavan vielä peliuraansa Oulussa, mutta tilanne jatkosopimuksen suhteen on avoin. Ensi kaudelle Kärppien sentteriosasto ammottaa tyhjyyttään, eikä varmoja jatkajia tämän kauden jälkeen keskikaistalle ole. Kemppaisen jatkaminen seurassa antaisi ensi kaudella ainakin yhden vuorenvarman suorittajan, jonka varaan rakentaa tulevaa palettia.

– Mikseipä Oulu voisi olla yksi vaihtoehto? Täällä ollaan kuitenkin tullut asuttua viimeiset 12–13 vuotta, ja tästä on tullut sinä aikana koti. Miksei?, päätti Kemppainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle