Kärppäkonkari Mika Pyörälä povasi Ilveksestä mahdollista oululaisten uutta tamperelaista kestovastustajaa keväille − "Heillä on ollut oikea suunta viimeiset vuodet"

LIIGA / Haastattelu
Mika Pyörälä nautti peliä edeltäneistä juhlallisuuksista.
Kärppien konkari Mika Pyörälä oli tyytyväinen joukkueensa saavuttamiin kolmeen pisteeseen. Hän tunnelmoi Ilveksen ennen ottelua järjestämää Hockey Legends -aatelointitilaisuutta ja antoi mielenkiintoisen arvion "sen toisen" tamperelaisjoukkueen nousukunnosta.

Kärpät nappasi Ilveksestä maukkaan vierasvoiton hieman vaikeamman jakson jälkeen. Ennen Liigan huippuottelua Ilves järjesti aatelointitilaisuuden, jossa kunnioitettiin seuran legendoja Ilves Hockey Legends -aateloinnilla.

− Hieno tilaisuus oli alussa. Hienoa, että tuollaisia mahtavia pelimiehiä ja -naisia kunnioitetaan. Kunnia oli olla mukana. Pelillisesti oli kypsä peli meiltä, tuumasi Kärppien kokenut Mika Pyörälä 3−0-voiton jälkeen.

Edellisessä kamppailussa reilu viikko sitten Ilves haki jatkoaikavoiton Oulusta, mutta tällä kertaa Hakametsässä osat vaihtuivat.

− Otimme viisikkoja hieman tiiviimmäksi ja puolustimme sekä hyökkäsimme tiiviimpänä nippuna. Hyvä vierasesitys ja hyvät pisteet, Pyörälä virkkoi.

Ottelun alku viivästyi juhlallisuuksien myötä noin puoli tuntia, mutta Pyörälän mielestä se ei haitannut valmistautumista − kunhan keskittyminen pysyi kulloinkin oikeassa asiassa.

− Ei se ihan optimaalinen tilanne ole, mutta tänne lähtiessä se oli jo tiedossa. Pystyimme valmistautumaan siihen sekä mentaalisesti että fyysisesti. Tärkeintä oli nauttia tilaisuudesta, joka oli upea. Sen jälkeen täytyi sitten kääntää ajatukset nopeasti peliin.

Siinä Kärpät toden totta onnistui, sillä se jätti vastustajansa nollille ja nappasi kolme pistettä ensimmäisen kerran sitten tammikuun 4. päivän.

− Pelasimme tiiviimmillä viisikoilla ja pelasimme molempiin suuntiin paremmin. Ei tullut sellaisia "hups oho" -paikkoja vastustustajalle. Niitä on sattunut aikaisemmissa peleissä jonkun verran vastustajille. Lisäksi Justus (Annunen) pelasi hyvin maalissa.

Ilves on nostanut päätään kohti Liigan huippua tällä kaudella. Myös 38-vuotias konkarihyökkääjä antaa tunnustusta tupsukorville.

− Heillä on ollut oikea suunta viimeiset vuodet. Heillä on hyvin liikkuvia jätkiä, jotka ovat sitoutuneita pelaamaan. Sieltä löytyy myös yksilötaitoa ja oveluutta. He pysyivät myös kiekossa taitavasti, sillä olimme muutamassa aika pitkässä myllyssä omissa.

Kärpät on mitellyt viime vuosina lähinnä toisen tamperelaisjoukkueen, Tapparan, kanssa pudotuspeleissä. Laiturin mukaan Ilveksessä on potentiaalia kirvesrintojen kaltaiseksi "kestovastustajaksi" pitkän kevään koitoksissa.

− Ihan varmasti. Te (toimittajat) varmasti tiedätte kuntokäyrät ja sen sellaiset paremmin, niin eiköhän Ilves löydy niistä aika kärjestä, heitti Pyörälä.

Otsikkoa korjattu kello 21.56: Lisätty heittomerkit lainauksen loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle