Jukka Jalonen korostaa erikoistilanteiden onnistumista: "Erittäin iso merkitys tässä lajissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen on viikon verran ladannut Pekingissä Leijonia olympiaturnaukseen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi torstain olympia-avauksen alla joukkueensa olevan erittäin hyvin valmistautunut kultajahtiin. Suomi kohtaa Slovakian kello 10.40 alkavassa ottelussa.

– Kaikki on kohdillaan. Ei kun vaan kiekkoa keskelle ja peliä.

Jalonen nosti esille yli- ja alivoimapelin merkityksen. Viime aikojen EHT-turnauksissa ja Latvian MM-kisoissa Leijonien alivoima on ollut joukkueen heikoimpia osa-alueita.

– Erikoistilanteilla on erittäin iso merkitys tässä lajissa. Alivoimassa meillä on parantamisen varaa, mutta en puhuisi akilleen kantapäästä.

– Yli- ja alivoimien pitää toimia, kun tasakentällisin on vaikea voittaa otteluita, Jalonen totesi.

Leijonien valmistautumista on hieman häirinnyt hyökkääjä Marko Anttilan ja maalivahti Jussi Olkinuoran joutuminen eristyksiin vanhojen koronatartuntojen takia.

Kahden luottopelaajan poissaolojen vaikutuksen Jalonen kuittasi kokoonpanon leveydellä.

– Meillä on niin laaja materiaali, ettei yhden tai kahden pelaajan puuttuminen meidän hommia hetkauta. Pelaajien kannalta se on tärkeää, että pääsee osallistumaan olympialaisiin.

Leijonat reagoi Olkinuoran karanteenin lennättämällä vararyhmän maalivahdin Janne Juvosen Pekingiin. Erikoiset tapahtumat ovat saaneet konkarivalmentajan varautumaan kaikkeen mahdolliseen.

– Eihän kukaan voi tietää, millaisia tuloksia tulee huomisista tai ylihuomisista testeistä. Voi olla, ettei meillä ole maalivahtia kohta ollenkaan – kaikki on mahdollista, Jalonen pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle