Mikko Lehtonen ei usko kaukalon koon jarruttavan Leijonia: "Ei se niin iso juttu ole"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Lehtonen lukeutuu olympialaisten parhaimpiin puolustajiin.

Leijonat pääsee viimein tositoimiin torstaina alkusarjan ottelussa Slovakiaa vastaan. Useamman viikon turnauksen alkua odotellut Mikko Lehtonen kertoi tunnelmiaan avauspelin alla.

– Odottavaisella mielellä ollaan. Pitkään ollaan jo Vierumäeltä lähtien touhuttu ja täällä oltu – kiva päästä viimein aloittamaan.

Mielenkiintoinen seikka olympiaturnauksessa on 26 metriä leveä kaukalo, mikä poikkeaa totutusta koosta kansainvälisissä turnauksissa.

Lehtonen ei kuitenkaan usko sillä olevan negatiivista vaikutusta isossa kaukalossa edukseen esiintyneen joukkueen peliin.

– Ei se mitenkään vaikuta, kun KHL:ssäkin ollaan pelattu paljon kapeassa kaukalossa. Tietenkin se koko tekee eroja peliin, mutta ei se niin iso juttu ole, Lehtonen tuumaa.

Miesten maajoukkueen kohutuimmat puheenaiheet ennen otteluiden alkua ovat koskeneet Marko Anttilan ja Jussi Olkinuoran joutumista eristyksiin. Lehtonen suhtautuu tapauksiin viileästi.

– Eipä niitä kannata turhaan miettiä, jokainen päivä tuo aina vähän uutta tullessaan. Olennaiseen keskittymällä tulee paras tulos.

Ennen olympialaisia Lehtosen seurajoukkueessa Pietarin SKA:ssa huomiota herätti Roman Rotenbergin siirtyminen päävalmentajaksi. Millainen valmentaja on kyseessä esimerkiksi Jukka Jaloseen verrattuna?

– Molemmilla on omat juttunsa ja kumpikin yrittää valmentaa parhaalla mahdollisella tavalla. Roman on rehti tyyppi ja sanoo asiat suoraan, Lehtonen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle