Joko Nashvillen voi julistaa Yhdysvaltojen suomalaiskaupungiksi, Mikael Granlund? "Ei me mikään mafia olla"

NHL / Haastattelu
Mikael Granlund edustaa jo suomalaista konkariosastoa NHL:ssä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mikael Granlund edustaa nykyään suomalaisten konkariosastoa NHL:ssä. Prahassa kautensa avaava luottohyökkääjä sai viettää kesänsä rauhassa MM-kullasta huolimatta.

Mikael Granlund on ollut urallaan jo kahdesti Suomen MM-kullan avainhahmo, mutta viime keväänä tullut mestaruus erosi melkoisesti vuodesta 2011, jolloin "Kulta-Mikke" oli koko kansan huulilla ja vietävänä moneen eri suuntaan.

Tuoreimman mestaruuden jälkeen nyt 30-vuotias leijonaikoni sai olla melkoisen rauhassa, mitä ei todellakaan tapahtunut 11 vuoden takaisissa jälkilöylyissä.

– Ihan normaalisti sain viettää kesää. Mitään sen ihmeellisempää ei ollut. Oli hieno turnaus, joka meni hyvin, Granlund kommentoi NHL-kauden avauksen alla Prahassa.

– Kesä on treenattu ja valmistauduttu uuteen kauteen, niin kiva päästä nyt itse asiaan.

NHL:n "suomalaisseuroihin" lukeutuvassa Predatorsissa jatkavat myös Juuse Saros ja Eeli Tolvanen, ja täksi kaudeksi joukkueen maalille saapui Kevin Lankinen.

"Ihan normaalisti sain viettää kesää. Mitään sen ihmeellisempää ei ollut."

Myös farmissa ja Liigassa on kasvamassa uusia suomalaisia toivoja, ja seuralegenda Pekka Rinne jatkaa Predatorsin toiminnassa Nashvillessa. Suomalaispanos on huomattavan vahva.

– Ei me mikään mafia olla, mutta meillä on tosiaan paljon eurooppalaisia joukkueessa, mikä on kiva.

Raastava kisa pudotuspeleistä

Predatorsin asema on pysynyt käytännössä samana tasaisessa Keskisessä divisioonassa, jossa se kisaa tiukasti pudotuspelipaikasta muun muassa Dallas Starsin ja St. Louis Bluesin kanssa.

Hieman parhaista vuosistaan taantunut seura pyrkii palauttamaan menestyksen uusien täsmähankintojensa Ryan McDonaghin ja Nino Niederreiterin myötä.

– Saimme muutaman kokeneen kaverin vahvistukseksi, niin hyvältä näyttää. Tästä lähdetään etenemään, Granlund tuumaa.

Granlund aloittaa jo neljännen täyden kautensa Predatorsissa, johon hänet kaupattiin Minnesota Wildista keväällä 2019.

Esimerkillisenä joukkuepelaajana tunnettu Granlund lähtee uransa 11. NHL-kauteen arvatenkin joukkueensa puolesta.

– Yritetään vain valmistautua jokaiseen peliin kunnolla ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Siinäpä se aikalailla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle