HPK:n ykkösmaalivahti Emil Larmi tähyää ensi kaudeksi ulkomaille: "Tämä ei ole minun urani kohokohta"

LIIGA / Haastattelu
Larmi teki Leijonat-debyyttinsä viime keväänä.
HPK:n Emil Larmi on kahden kauden ajan ihastuttanut näyttävällä torjuntatyöskentelyllään. Itsevarma lahtelainen lähtee alkavaan Liiga-kauteen tähtäimessään pesti isommissa ympyröissä.

HPK menetti viime kauden päätteeksi kolme parasta pistemiestään. Hyökkääjät Oula Palve ja Kristian Vesalainen vaihtoivat seuraa jo kesken kauden ja keväällä myös puolustaja Joonas Lehtivuori vaihtoi maisemaa, vaikka sopimusta oli vielä jäljellä.

Yksi viime kausien kantavista voimista jatkaa kuitenkin Kerhossa. Maalivahti Emil Larmi, 22, on ollut HPK:n ykköstorjuja oikeastaan siitä asti, kun liittyi joukkueeseen. Alkavalla kaudella asetelma vaikuttaa varsin selvältä, sillä jo viime kaudella kakkosvahti Antti Karjalainen lähti lainasopimuksella Saksan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Larmin pelatessa valtaosan otteluista.

− En mieti sitä, miten muut asiat näkevät. Minulla on selkeä kuva missä menen ja tiedän, että osaan hommani.

Kahdessa vuodessa Larmista on kehittynyt aivan Liigan kärkipään torjuja, vaikka sitä ei aivan kaikkialla välttämättä ole vielä huomattukaan.

− En mieti sitä, miten muut asiat näkevät. Minulla on selkeä kuva missä menen ja tiedän, että osaan hommani. Toki en ole missään Suomen suurimmassa seurassa tällä hetkellä ja jossain muualla voisi saada enemmän huomiota, Larmi toteaa itsevarmasti.

Hyvistä kausista huolimatta kehitettävääkin näyttävänä torjujana tunnetulla Larmilla on. Kehityskohteiden kimppuun käydään kauden aikana HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtolan kanssa.

− Kesällä ei voi tekniikkaa harjoitella, kun ei ole jäätä. Sitä on hyvä muutenkin tehdä kauden alla ja sen aikana, kun se on fyysisesti kevyempää hommaa kuin se, kun rakennetaan temppeliä.

− Tekniikassa on pieniä tekijöitä, joista kehityskohteet koostuvat. Ei ole mitään isoa asiaa vihkossa, eikä ole mitään selkeää pullonkaulaa. Hommasta pitää saada vain hallitumpaa niin, että voin suorittaa asioita voimakkaammin ja nopeammin, mutta silti pysyisi hanskassa.

Viime kauden päätteeksi lahtelaisen Larmin kyvyt huomioitiin vihdoin myös maajoukkuetasolla ja maalivahti teki Leijonat-debyyttinsä huhtikuussa Valko-Venäjää vastaan pelatussa ottelussa.

− Nälkä kasvoi syödessä, kun siellä pääsi pyörähtämään. Näin, miten oma tekeminen riittää kansainväliselle huipulle, enkä ole siitä kaukana.

Ensi syksyksi HPK saattaa joutua etsimään uuden maalivahdin, sillä Larmin sopimus päättyy tähän kauteen. Vaikka NHL-varausta ei ole, isommat ympyrät silti houkuttelevat nuorta lahtelaista.

− Päätavoitteeni on kauden jälkeen lähteä ulkomaille. Tämä ei ole minun urani kohokohta, vaan ne ovat vielä edessä jossain tulevaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle