Pariisin-lohkon avauspelien top- ja flop-pelaajat − Leijonien suoritus kaksijakoinen

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi voitti niukasti Valko-Venäjän. Aho iski tehot 1+1.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Pariisin-lohkon kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet vähintään yhden kamppailun. On aika käydä läpi ensivaikutelma kunkin maan osalta, ja arvioida mihin nähdyt peliesitykset riittävät.

Pariisissa paikalla olevat toimittajat Lassi Seppä ja Miska Miettinen antavat ensivaikutelmansa MM-lohkon joukkueiden ensimmäisistä otteluista. Suomi voitti ensimmäisessä ottelussaan Valko-Venäjän 3−2. 

Toimittajat listasivat lohkon tähän mennessä kolme parasta ja kolme pahiten alisuorittanutta pelaajaa.

Molemmilla listoilla on nähtävillä myös suomalaisedustusta.

Top 3 -pelaajat − vain harva ylsi isoon paukkuun ensimmäisissä peleissä

1. Jakub Voracek, Tšekki

Seppä: Voracek esiintyi joukkueensa kahdessa ensimmäisessä ottelussa edukseen. Hän haki molemmissa otteluissa hanakasti maalipaikkoja ja yritti löytää pelikavereita oivaltavilla syötöillään. Vielä Kanada-pelissä ei tulosta tullut, mutta Valko-Venäjää vastaan urut aukesivat kolmen tehopisteen voimin.

Miettinen: Samoilla linjoilla kanssasi, Lassi. Voracekin alku isossa kuvassakin pisteiden teon lisäksi on ollut mallikas. Tšekin hyökkäyspeli on vaarallista, kun kapteeni on jäällä. Toki jatkossa tahdin pitää olla samaa. C-kirjain rinnassa hyökkääjä on velvollinen näyttämään suuntaa joukkuekavereilleen, ja siinä hän on onnistunut.

Voracek pääsi juhlimaan turnauksen toisessa pelissä voittoa ja kolmea tehopistettä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

2. Matija Pintaric, Slovenia

Miettinen: Slovenian alku kisoille oli käsittämätön. Sarjanousija otti ensimmäisessä erässä Sveitsiltä käkättimeen 0−4 ja aloittanut veskari Gasper Kroselj sai väistyä. Tämän jälkeen alkoi tapahtua - Slovenia kiri peräti neljän maalin eron kiinni vieden ratkaisun aina voittomaalikisaan.

Pintaric ei päästänyt varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla yhtään vetoa selkänsä taakse.

Seppä: Groselj pelasi 2015 kisoissa muutaman ottelun uskomattomalla tasolla ja loi oman satutarinansa pikkuisen kiekkomaan sankarina. Nyt hän sai antaa tilaa uudelle ihmemiehelle, kun Pintaric piti maalinsa puhtaana melkein voittoon saakka. Hänestä on apua Slovenialle putoamispeikkoa vastaan käytävässä taistelussa takuuvarmasti.

3. Sebastian Aho, Suomi

Seppä: Aho oli Suomen paras pelaaja joukkueen avausottelussa Valko-Venäjää vastaan. Nuori hyökkääjä tehoili pisteet 1+1 ja väläytteli maailmanluokkaa olevaa pelisilmäänsä. Ahon tason on pysyttävä kovana koko turnauksen ajan, joten ensimmäisen pelin merkit antavat aihetta toiveikkuuteen suomalaiskannattajien keskuudessa.

Miettinen: Kyllä, Aho oli Leijonien paras pelaaja. Juonikas, ovela, näppärä ja ratkaisunhaluinen. Aho otti roolia oikeaan aikaan pohjustaen Veli-Matti Savinaisen maalin. Jalat pitää pitää maassa, ja se Aholta todennäköisesti onnistuu.

Flop 3 -pelaajat − altavastaajat kompuroivat luottoratsuihinsa

1. Kevin Lalande, Valko-Venäjä

Miettinen: Valko-Venäjän alku on ollut kisoille murheellinen, ja yhteensä 60 koppia ottaneen Lalanden tilastot ovat vähintäänkin yhtä murheellisia. Torjuntaprosentti 86,67 ja päästettyjen maalien keskiarvo 4,45 ovat karua luettavaa, vaikka toki vastustajat Suomi ja Tšekki eivät olleet helpoimmasta päästä.

Seppä: Lalanden piti olla joukkueensa kantavia voimia ja tukipilari numero yksi. Kaksi ensimmäistä ottelua osoittivat asian olevan aivan toisin, sillä kokenut veräjänvartija vaihdettiin jopa pois maaliltaan Tšekki-ottelussa.

Valko-Venäjän lopuista peleistä voi ennustaa tukaliaa, sillä kankean viisikkopelin lisäksi maalinsuu vuotaa kuin seula.

2. Laurent Meunier, Ranska

Seppä: Ranskan kapteeni otti Norjan kahden ensimmäisen maalin jälkeen molemmilla kerroilla kaksiminuuttisen. Kokeneen hyökkääjän pesuvati ei saisi kaatua näin aikaisessa vaiheessa turnausta, varsinkaan kotikisoissa ja kapteenin C-kirjain rinnassa.

Meunier ei onnistunut olemaan joukkuetta johtava kapteeni avausottelussa.
Kuva © Timo Savela

Miettinen: Hyvä pointti. Toki Norjan ylivoimamaalit eivät menneet Meunierin piikkiin, mutta kapteeni sortui juuri pahimpina mahdollisina aikoina jäähyihin. Norja oli päässyt iskemään kahdesti, vaikka Ranskallakin oli saumansa. Kisaisäntä taipui tappioon toisen erän jäähyilyn takia.

3. Topi Jaakola, Suomi

Miettinen: Jaakolan ja maalivahti Joonas Korpisalon keskinäinen pupeltaminen Valko-Venäjä-pelissä muistuu mieleen Leijonien kyseisestä koitoksesta. Kokemukseen ja taitotasoon nähden perusluuta oli jopa pahasti ulapalla surkeaa Valko-Venäjää vastaan.

Seppä: Jaakola on Leijonien tämän vuoden puolustuksen ilmentymä. Isokokoisia ja kulmikkaasti liikkuvia pelaajia tuntuu olevan Julius Hongan pelikavereina ihan riittävästi. Jaakola on toki useimmiten väkevä peruspuolustaja, joka tekee pienet asiat oikein ja antaa helppoja syöttöjä edistääkseen peliä.

Ensimmäisen pelin osalta homma ei mennyt Jaakolan osalta aivan maaliin asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle