Nuoria tähtiä AHL:ssä

NHL / Artikkeli
Tulevalla AHL-kaudella liigassa tullaan näkemään NHL-työsulun vuoksi monia nuoria pelaajia, joista suurin osa on osoittanut taitonsa jo myös NHL:ssä, mutta yrittävät kehittyä entisestään AHL:ssä. Seuraavassa on esittelyssä 15 nuorta lupausta, joiden otteita kannattaa seurata.

Jason Spezza (Binghamton Senators): Ottawa Senatorsin superlupaus, joka teki viime kaudella 77 ottelussa 22 maalia ja syötti 33 ja ansaitsi esityksillään paikan jopa Senatorsin ykkösketjussa. Monen mielestä alkavan AHL-kauden mielenkiintoisin pelaaja.

Patrice Bergeron (Providence Bruins): Tämä vasta 18-vuotias taitava sentteri teki tulokaskaudellaan 16 maalia ja syötti 23 Bruins-paidassa pelaamissaan 71 ottelussa. Hyvä pelisilmä ja tekee nopeita ratkaisuja. Pelasi myös MM-kisoissa USA:n joukkueessa.

Kari Lehtonen (Chicago Wolves): Lehtosta pidetään NHL-piireissä maailman lupaavimpana nuorena maalivahtina ja ensimmäinen AHL-kausi sekä 4 NHL-ottelua tukevat hyvin näitä puheita. Voitti viime kaudella AHL:ssa 20 ottelua ja hävisi 14 torjuntaprosentilla 92.6. Wolvesin tärkein pelaaja.

Nikita Aleksejev (Springfield Falcons): Vuoden 2000 draftin kahdeksas varaus (Tampa Bay Lightning) ei ole vielä lyönyt itseään läpi ja oli lähes koko viime kauden sivussa loukattuaan olkapäänsä. Suht isokokoinen ja erittäin taitava laitahyökkääjä, jolta Falcons ja Lightning odottavat paljon.

Jay Bouwmeester (San Antonio Rampage): Vuoden 2003 draftin kolmas varaus (Florida Panthers) ja yksi maailman lupaavimmista nuorista puolustajista, joka pelasi jo World Cupissa Kanadan paidassa. Loistava luistelija, joka nousee mielellään hyökkäyksiin mukaan. Yksi AHL:n mielenkiintoisimmista nimistä tulevalla kaudella.

Dustin Brown (Manchester Monarchs): Pelasi 35 ottelua Los Angeles Kingissa tehoilla 1+4. Viime vuoden draftin 13. varaus, josta Kings odottaa tulevaisuudessa paljon. Älykäs keskushyökkääjä, joka pelaa tarvittaessa myös fyysisesti.

Eric Staal (Lowell Lock Monsters): Vuoden 2002 draftin toinen varaus (Carolina Hurricanes), joka teki viime kaudella 81 ottelussa 11 maalia ja syötti 20. Hurricanes odottaa Staalista dominoivaa sentteriä ja nyt mies saa mahdollisuuden esittää taitojaan AHL:ssa.

Marc-Andre Fleury (Wilkes-Barre/Scranton Penguins): Kari Lehtosen ohella yksi maailman lupaavimmista nuorista maalivahdeista. Voitti viime kaudella surkeassa Penguins-joukkueessa vain 4 ottelua 20:stä, mutta esitti kaikesta huolimatta ajoittain loistavia otteita joukkueen maalilla ja loisti myös nuorten MM-kisoissa.

Jozef Balej (Hartford Wolf Pack): Teki viime kaudella AHL:ssa 60 ottelussa 62 tehopistettä (26+36) ja avasi myös maalitilinsä NHL:ssä tekemällä maalin Martin Brouderin selän taakse. Loistava kiekonkäsittelijä, jolla on tulinen rannelaukaus.

Joni Pitkänen (Philadelphia Phantoms): Ansaitsi heti tulokaskaudellaan paikan kovassa Flyers-puolustuksessa ja teki 9 maalia sekä syötti 16 pelaamissaan 71 ottelussa. Hyvä luistelija, jolla on kaikki pelin osa-alueet kunnossa. Ei pelkää fyysistäkään peliä.

Ryan Whitney (Wilkes-Barre/Scranton Penguins): Vuoden 2002 draftin viides varaus Pittsburghin toimesta. Taitava puolustaja, joka lähti yliopistosta keväällä ja pelasi 20 playoff-ottelua AHL:ssa tehoilla 1+9. Omaa erittäin kovan laukauksen ja hyvän pelisilmän.

Niklas Kronwall (Grand Rapids Griffins): 23-vuotias ruotsalaispuolustaja pelasi viime kauden puoliksi AHL:ssa ja puoliksi NHL:ssa, missä 20 ottelussa teki yhden maalin ja syötti 5 ennen kuin mursi jalkansa. Valittiin kauden päätyttyä AHL:n All-Starsiin.

Mike Komisarek (Hamilton Bulldogs): Pelasi 46 ottelua NHL:ssa ja kaikki 7 Canadiensin playoff-ottelua. Yksi Canadiensin suurimmista tulevaisuuden lupauksista. Hyvä luistelija, joka pelaa fyysisesti ja on kerännyt vertauksia jopa Derian Hatcheriin. Pelasi hyvin pudotuspeleissä Montrealissa ja samanlaisia otteita odotetaan myös Hamiltonissa.

Joffrey Lupul (Cincinnati Mighty Ducks): Lupul siirtyi suoraan WHL:sta NHL:aan ja teki heti tulokaskaudellaan 13 maalia ja syötti 21 Anaheimin Ankka-paidassa. Kolmessa Cincinnatissa pelaamissaan ottelussa Lupul keräsi viisi tehpistettä (3+2) ja vakuutti monta katsojaa kypsällä pelillään.

Justin Papineau (Bridgeport Sound Tigers): Papineau sai kauden päätteeksi Islanders-valmennukselta ohjeet lisätä massaa ja Bridgeportista kerrotaan, että Papineau on täysin eri pelaaja kuin vuosi sitten. Teki 65 pelaamassaan NHL-ottelussa Islandersille viime kaudella 8 maalia ja syötti 5.

» Lähetä palautetta toimitukselle