HIFK:n naiset solmi liigasopimukset kuuden nuoren pelaajan kanssa

Naisten Liiga / Uutinen
Ella Turunen on yksi naisten liigasopimuksen tehneistä HIFK-pelaajista.
Kuva © Timo Savela
Hallitseva Suomen mestari HIFK on tehnyt naisten liigasopimukset kuuden nuoren pelaajan kanssa.

HIFK:n naisten liigajoukkue on tehnyt ensi kauden sopimukset hyökkääjien Aino Lehikoisen, Sehana Galbrunin, Emmi Juuselan ja Ella Turusen sekä puolustaja Olivia Huttusen ja maalivahti Sofia Haverisen kanssa.

15-vuotias Lehikoinen on pelannut jo pitkään HIFK:n organisaatiossa. Hän pelasi jo viime kaudella otteluita Naisten Liigassa, ja oli ensimmäinen 2009 syntynyt naisten liigamaalin tekijä. Lehikoinen edusti myös Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Ranskalainen Galbrun, 18, tuli HIFK:hon viime kaudeksi. Hän teki akatemiajoukkueen paidassa 26 runkosarjaottelussa 23 pistettä. Hän pääsi myös pelaamaan muutaman ottelun liigajoukkueen mukana.

Juusela, 21, pelasi HIFK:n naisten liigajoukkueessa kaudet 2019−21. Viime kausi sujui Naisten Mestiksessä akatemiajoukkueen riveissä. Hän pelasi kauden aikana vain neljä ottelua, joissa teko kolme tehopistettä. Nyt Juuselan on tarkoitus palata täysipainoisesti jääkiekon pariin.

Kovat tehot 26+8=34 yhteensä 27 ottelussa Naisten Mestiksessä HIFK:n akatemiassa viime kaudella tehnyt Turunen, 18, on Jukureiden kasvatti. Hän on toissa kaudella käynyt myös näyttäytymässä alle 18-vuotiaiden maajoukkueympyröissä.

17-vuotias Huttunen pelasi jo viime kaudella muutaman liigapelin, mutta pelasi pääosin akatemiassa. HJK-kasvatti on pelannut HIFK-organisaatiossa neljä kautta.

Neljä kautta HIFK-organisaatiossa pelannut maalivahti Haverinen, 18, pysäytti viime kaudella akatemiajoukkueessa kiekkoja torjuntaprosentilla 87,9. Haverinen on Järvenpään Haukkojen kasvatti 

Muokattu: 19.5.2024, kello 13.35: Huttusen sopimus lisätty ja juttua sen myötä muokattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle