Julius Honka voi olla ykköskierroksen yllättäjä

NHL / Artikkeli
Honka on onnistunut tulokaskaudellaan Kanadassa.
Kuva © Getty Images
Jyväskyläläisen Julius Hongan nimi on ollut varauslistojen kärkisijoilla koko kauden ajan, mutta on jäänyt suuremmalta yleisöltä vähän vieraaksi ilmiöksi johtuen kaudestaan Kanadan junioriliigassa.

Julius Honka on pienikokoinen, hyökkäävä puolustaja, joka jakaa veikkaajien mielipiteitä siinä määrin, että osa veikkaa Hongan lähtevän 20 parhaan joukossa, kun taas osa veikkaa vasta toisen kierroksen ensimmäisiä sijoja.

Honka otti samanlaisen kehitystien kuin viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Olli Määttä. Yhden JYPin A-nuorissa vietetyn kauden jälkeen Honka sai mahdollisuuden pelata Swift Current Broncosissa Kanadan junioriliigassa ja käytti sen.

Toinen mahdollisuus olisi ollut jatkaa kehitystä JYPin junioreissa, mutta pitkään mielessä ollut mahdollisuus mennä jääkiekon syntymaille pelaamaan nousi ykkösvaihtoehdoksi. Honka saikin loistavan alun kauteen ja teki 15 pelissä 17 pistettä.

Edessä pitkä kehitystyö

Honka on erittäin hyvä pelaaja, mutta ei missään tapauksessa NHL-tasoinen ensi kaudella, joten edessä on pitkä kehitystyö. Hongan heikkouksiin kuuluu fyysisyyden puute, mikä on tuonut ongelmia omassa päässä ja etenkin kulmaväännöissä.

Työmaata on, mutta erittäin hedelmällistä sellaista. Pelityyliltään Honka muistuttaa niin ikään Jyväskylästä kotoisin olevaa Sami Vatasta.

Joukkueiden kykyjenetsijät voivat nähdä Hongan raakilemaisuuden mahdollisuutena muokata hyvästä hyökkäyssuunnan puolustajasta mieleisensä valmiin paketin. Hongan mahdollisuudet ovat joukkueessa, joka ei tarvitse puolustuspäähänsä välittömästi uutta materiaalia.

Loistava kiekon kanssa

Honka oli viime kaudella OHL:n parhaimpia hyökkääviä puolustajia ollen joukkueensa puolustajien pistepörssin kärjessä. Honka oli WHL:än puolustajien pistepörssin 11. ja tulokkaiden pistepörssin viides joten ratkaisuvoimaa on.

Honka on raporttien mukaan rohkea nousemaan hyökkäyksiin mukaan ja on todella itsevarma ja osaava kiekon kanssa. Lisäksi Hongan luistelu ja teränkäyttö on taidokasta, miltei taitoluistelijamaista.

Hongan kokemattomuus pelaajana näkyy välillä liiallisena itsevarmuutena ja peleissä sattuu huolimattomuuksia, mutta ne ovat karsittavissa kokemuksella ja hyvällä valmennuksella. Honka on osoittanut halukkuutensa tehdä töitä uransa eteen ja siitä on kertonut iso vastuu omassa joukkueessa. Kanadassa mitään ei tule ilmaiseksi, sillä takana on pitkä jono nälkäisiä pelaajia ottamaan omansa.

Hongan tavoite kauden alussa oli saada mahdollisimman hyvä varausnumero. Mikäli joukkueet näkevät Hongan mahdollisuudet pelaajana, hän voi päätyä yllättävänkin korkeille sijoille. Ensimmäisen kymmenen joukossa Honka tuskin valitaan, mutta sijat 10-15 ovat täysin realistisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle