HIFK tasoitti otteluvoitot A-nuorissa

LIIGA / Artikkeli
Perjantai-iltana pelattiin vain yksi ottelu, kun alunperin lauantaille suunniteltu Pelicansin ja HIFK:n neljäs välieräottelu siirrettiin pelattavaksi päivää aiemmin. Kahta edellistä ottelua hallinnut Pelicans joutui taipumaan HIFK:lle 3-6 (0-3, 2-2, 1-1).

HIFK:n A-nuoret kävelivät perjantaina Pelicansin yli. Helsinkiläiset löivät ensimmäisessä erässä 0-3-lukemat taululle, ja ottelu oli käytännössä ohi. Max Wärnin ja Tony Ignatiuksen johdolla hyökännyt IFK teki maalin paikasta kuin paikasta. Pelicansin maalivahti Olli-Pekka Turtiainen voi ottaa ensimmäisen erän osumista ainakin kaksi omaan piikkiinsä. Lahtelaisilla oli ensimmäisessä erässä omat tekopaikkansa, mutta IFK:n maalissa pelannut Jani Nieminen torjui varmasti.

Toiseen erään Pelicans tuli vahvasti. Kolmen minuutin jälkeen Teemu Rinkinen seurasi paluukiekon ja kavensi tilanteen 1-3:een. HIFK:n Eetu Pöysti kuitenkin rokotti heti perään hienon kuvion päätteeksi. Lahtelaiset hallitsivat toisessa erässä kentän tapahtumia hienokseltaan, mutta IFK-vahti jatkoi hyviä otteitaan. Helsinkiläiset pelasivat myös uhrautuvasti, eivätkä pelänneet laittaa kroppaansa kiekon eteen.

Viimeiseen erään kotijoukkue lähti kolmen maalin tappioasemassa. Joukkueet tekivät yhden maalin kumpainenkin: Juha-Petteri Purolinna HIFK:lle ja Markus Piispanen Pelicansille. Ottelu päättyi lopulta 3-6.

Helsinkiläisten tehopelaaja oli Juha-Petteri Purolinna, joka nakutti pisteet 2+1. Pelicans-pelaajista edukseen esiintyi Jesse Rohtla, joka jaksoi tehdä töitä vaihdosta toiseen. Kotijoukkueen puolustajat Mikko Kousa ja Joonas Jalvanti olivat jälleen kiekollisena vahvoja, mutta omalla puolustusalueellaan täysin pihalla - HIFK teki ensimmäiset kolme osumaansa juuri Kousaa ja Jalvantia vastaan.

Selkeimmin HIFK voitti maalivahtien keskinäisen taistelun: Nieminen oli varma, kun taas Turtiainen luvattoman haparoiva.

Otteluvoitot ovat nyt 2-2. Finaalipaikka ratkeaa seuraavassa ottelussa, joka pelataan sunnuntaina Helsingissä. Myös lauantaina pelataan A-nuorten ratkaisupelejä: Tappara kohtaa Bluesin neljännessä välieräottelussa ja karsintasarjassa kohtaavat HPK ja JYP sekä Sport ja KooKoo.