Kaapo Kakko sai tuta Sami Vatasen poikittaisen mailan.
Kuva © Getty Images

Prime Time: Kaapo Kakko ja Jack Hughes jatkavat mittelöään - ”Aika huikea fiilis pelata”

Artikkeli
Yksi NHL:n harjoituskauden mielenkiintoisimmista otteluista pelataan lauantain vastaisena yönä kello 2, kun Viasat ja Viaplay näyttävät Kaapo Kakon New York Rangersin ja Jack Hughesin New Jersey Devilsin välisen kohtaamisen.

NHL:n harjoituskausi pyörähti virallisesti käyntiin viime sunnuntaina, ja mielenkiintoisia otteluita pelataan aina runkosarjan alkuun saakka. Vaikka paikan jo kokoonpanossa varmistaneille pelaajille harjoituskausi käy lähinnä ajoitusten ja muiden yksityiskohtien hiomisesta kesän jäljiltä, esimerkiksi NHL:n ja AHL:n rajamaastossa oleville pelaajille ottelut ovat erittäin tärkeitä näytönpaikkoja. 

Suuri mielenkiinto kohdistuu myös joukkueiden nuoriin lupauksiin, ja tämän kesän NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä ja toisella vuorolla varatut hyökkääjät Jack Hughes ja Kaapo Kakko eivät ole tässä kohtaa poikkeus. Onkin sopivaa, että Hughesin New Jersey Devils ja Kakon New York Rangers ottavat yhteen harjoituskaudella peräti kahdesti, joista Viaplay näyttää lauantain vastaisena yönä 21.9. kello 02 Suomen aikaa pelattavan jälkimmäisen ottelun. 

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran harjoituskaudella torstain vastaisena yönä Devilsin ollessa parempi lukemin 3–4. Ottelu oli Rangersille ja Kakolle harjoituskauden ensimmäinen, ja suomalaislaituri pääsi heti huippuketjuun Mika Zibanejadin ja jättisopimuksella kesällä Manhattanille siirtyneen Artemi Panarinin rinnalle. Tulosta tuli välittömästi, sillä Kakko kirjautti syöttöpisteen Panarinin tekemään 1–2-ylivoimamaaliin. Suomalaislaituri kirjautti ottelussa neljä laukausta ja pelasi yhteensä noin 21 minuuttia, joista viisi minuuttia ylivoimalla.

– Aika huikea fiilis pelata. Paljon sellaista, mitä en edes tiennyt. Fanit alkoivat huutaa maalivahdin nimeä kesken pelin. Ei Turussa ollut aina tuollaista. Välillä tietenkin meikäläisen nimeä siellä huudettiin, Kakko kommentoi Iltalehdelle ottelun jälkeen. 

Kakon debyytti Rangers-paidassa tapahtui jo syyskuun alussa Traverse Cityssä vuosittain  järjestettävässä nuorten lupausten turnauksessa. Flunssasta kärsinyt Kakko pelasi turnauksessa vain yhden mutta sitäkin vakuuttavamman ottelun. Saldona oli kolme syöttöpistettä ja kaunis soolomaali jatkoajalla.

Hughes oli puolestaan sivussa joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta, mutta ehti näyttää osaamistaan tiistain vastaisena yönä Devilsin ensimmäisessä harjoitusottelussa Boston Bruinsia vastaan. Yhdysvaltalaissentteri teki kotijoukkueen ensimmäisen maalin ylivoimalla ja lopulta ratkaisi 4–3 päättyneen ottelun jatkoajalla. 

On mahdollista, että lauantain vastaisena yönä askissa nähdään kaksikosta vain Hughes, sillä vielä tässä vaiheessa seuroilla on leiriryhmässä mukana kahden joukkueellisen verran pelaajia. Rangersin riveissä voidaan mahdollisesti Kakon lisäksi nähdä suomalaisväriä puolustaja Tarmo Reunasen muodossa. Reunanen oli sivussa joukkueiden ensimmäisestä ottelusta. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen puolestaan kirjautti torstaiyön kohtaamisessa kaksi syöttöpistettä.

Mielenkiintoa lauantaiyön otteluun riittää siis yllin kyllin. Viasat ja Viaplay näyttävät harjoituskaudella kyseisen kamppailun lisäksi lauantai-iltana 21.9. kello 21 pelattavan Columbus Blue Jacketsin ja Pittsburgh Penguinsin välisen ottelun sekä tiistain vastaisena yönä 24.9. kello 02 pelattavan New Yorkin paikalliskamppailun Rangersin ja Islandersin välillä. Viasatin suomenkielisten studioiden osalta kausi käynnistyy 27.9. kello 19 alkavalla kausiennakkolla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle