HPK - JYP
KOO - KÄR
TAP - SAI
TPS - KAL
JUK - PEL
ÄSS - IFK
OTT - CBJ 2.00
DET - MIN 2.30
CHI - COL 2.30
CGY - ANA 4.00
VGK - WPG 5.00
BUF - WSH 20.00
NYR - NJD 20.00
STL - BOS 23.00

SK: Verottaja penää Ässiltä 50 000 euroa, seura puhuu vaahto-ongelmasta

LIIGA / Uutinen
Ässät on hankaluuksissa verottajan kanssa.
Kuva © Arno Hämäläinen
Verottaja syyttää Ässien myyneen alkoholia kirjanpidon ohi. Seuran puheenjohtaja puhuu vaahto-ongelmasta. Pääsyy epäselvyyksiin lienee kuitenkin ostojen, myyntien ja hyvitysten kirjaamisissa.

Verottaja on huomannut merkittävää epäselvyyttä Porin Ässien Liiga-organisaation HC Ässät Pori Oy:n anniskelumyynnissä. Verottaja syyttää yhtiön myyneen tilikausilla 2015–2016 ja 2016–2017 alkoholia kirjanpidon ohi yhteensä 117 865,40 eurolla. Näin ollen puuttuvia veroja olisi maksettavana 52 020,76 euroa.

Ässien puheenjohtaja Janne Ojanen kertoo tilanteesta maakuntalehti Satakunnan Kansassa. Hän nostaa esiin hävikin, jota koituu oluen myynnissä erityisesti harvahkosti auki oleville anniskeluravintoloille kuten jäähalliravintoloille. Ojanen puhuu veroepäselvyyksien yhteydessä vaahto-ongelmasta.

– Kun uusi tynnyri otetaan käyttöön, siitä valutetaan aina ensin vaahtoa pois. Jäähallissa voi käydä niin, että uudesta tynnyristä otetaan vain pari tuoppia ennen kuin peli loppuu. Kun seuraava peli on vaikka viikon päästä, pitää jälleen valuttaa vaahtoa pois, Ojanen taustoittaa Satakunnan kansassa.

Jäähalliravintoloissa tuotteet myös pääsevät vanhenemaan herkemmin kuin taajemmin toimivissa ravintoloissa. Ässät siirtyy nyt vaahto-ongelman vuoksi myymään Isomäki Areenassa tölkkiolutta.

Pääsyy veroepäselvyyksiin lienee kuitenkin ostojen, myyntien ja hyvitysten kirjaamisissa. Ässät myöntää inventoinnissa ja raportoinnissa tapahtuneen virheitä.

–Olen ollut mukana asian loppukäsittelyssä. Ainakaan siinä keskustelussa minulle ei jäänyt sellaista kuvaa, että verottajakaan epäilisi meitä mistään laittomuuksista. Verotarkastuksesta tulee aina hintalappu, mutta samalla saamme ohjeet, miten näiden asioiden kanssa pitää toimia. Uskon, että hintalappu putoaa vielä tuosta 52 000 eurosta, Ojanen sanoo maakuntalehdessä.

Ässät on toimittanut verottajalle vastineen. Lopullinen päätös ei ole vielä valmis, eikä sen valmistumisaikataulua ole kerrottu julkisuuteen.

Tilikausina 2015–2016 ja 2016–2017 Ässien toimitusjohtajana työskenteli vuoden 2016 loppuun saakka Jukka Hirsimäki. Vuoden 2017 tammikuussa postilla aloitti Eeva Perttula, joka irtisanottiin tämän vuoden toukokuussa. Perttulan työvelvollisuus on päättynyt, mutta työsopimus jatkuu syksyyn. Nyt toimitusjohtajana työskentelee virkaa tekevänä Mikael Lehtinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle