Keräilyerät käyntiin

LIIGA / Ennakko
Pelaajia jokaisesta kivenkolosta joukkueeseensa kerännyt SaiPa saa vastaansa myös uusia pelaajia viime aikoina hankkineen Oulun Kärpät. Huonosta vierassaldostaan huolimatta Kärpät on ottelun selvä suosikki.

Kuntokäyrät

Neljän ottelun tappioputkessa liukuva SaiPa ei ole viime aikoina juuri positiivisia uutisia kannattajilleen tarjonnut. Pelaajia on loukkaantunut lähes jokaisessa pelissä ja varsin repaleinen kokoonpano on näkynyt sekavana viisikkopelinä.

Hyvin ei ole kulkenut vierailija Kärpilläkään, sillä sekin on kolmen ottelun tappioputkessa. Kun katsoo Kärppien materiaalia, niin tämänhetkinen sarjasijoitus ei voi olla muuta kuin pettymys.

Ratkaisun paikat

Aiempina kausina SaiPa olisi lähtenyt suosikkina tähän otteluun, mutta tämän kauden surkeat otteet kotikaukalossa ja useiden avainpelaajien puuttuminen kääntää edun oululaisille.

Jo täyden kokoonpanon saaminen otteluun näytti pitkään mahdottomalta tehtävältä kotijoukkueelle, mutta keskiviikon viime hetken hätävarat pelastivat siltä nöyryytykseltä. SaiPalla luistelee kokoonpanossa niin paljon uusia pelaajia ja peräti kolme ensimmäisen pelinsä SaiPassa pelaavaa hyökkääjää, että se ei voi olla näkymättä pelaamisessa.


Jesse Saariselta odotetaan tehopisteitä, vielä niitä ei ole nähty.

Yritystä ja taistelua näiltä uusilta tulokkailta varmasti löytyy, mutta pelkästään sillä ei pelejä liigassa voiteta. SaiPan suurimmat ongelmat ovat olleet maalinteossa ja useiden avainpelaajien poissaolot eivät sitä ainakaan helpota.

Kokoonpanot

SaiPan poissaolevien pelaajien lista on huikaisevan pitkä. Loukkaantuneina ovat puolustajat Simon Backman, Daniel Sondell sekä hyökkääjistä Anssi Löfman, Petri Koskinen, Tero Koskiranta, Carlo Grünn, Elmeri Kaksonen ja Joni Yli-Torkko. Dale McTavish on pelikiellossa ja paras pistemies Scott Barney sai potkut joukkueesta rattijuopumuksensa johdosta.

Kärpiltä loukkaantuneina ovat maalivahti Tomi Karhunen, puolustajat Juho Jokinen ja Mikko Lehtonen sekä hyökkääjät Mikko Alikoski, Jari Viuhkola ja Juho Keränen. Myös hyökkääjät Joonas Donskoi ja Kimmo Koskenkorva ovat sivussa pelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle