SaiPa kaatui jälleen virheisiin

LIIGA / Raportti
Lappeenrannassa miteltiin torstaina kiekko-ottelu, josta ei juuri jälkipolville kerrottavaa jää. SaiPa myllytti kaksi viimeistä erää oululaisten kulmissa, mutta vierailija Kärppien yksilötaito ja maalivahti Petri Koiviston huippuilta olivat lappeenrantalaisille liikaa.

Neljän ottelun tappioputken ja loukkaantumissuman kurimuksessa Kärppiä haastamaan lähtenyt SaiPa vei peliä ajoittain selkeähkösti. Riittävän määrän maalipaikkoja luonut kotijoukkue törmäsi kuitenkin mainiosti illasta selvinneeseen Petri Koivistoon, joka torjui ottelussa huimat 45 kertaa.

Toisessa päässä SaiPa-vahti Jere Myllyniemi ei ollut aivan terävimmillään. Jonathan Hedström iski toisessä erässä 1-2-maalin löysähköllä laukauksella pienestä kulmasta. Ottelun ratkaisuksi muodostui lopulta Martin St.Pierren väkisin värkkäämä päätöserän osuma kesken SaiPan kovimman kirin.

Kanadalaissentteri seurasi ammattilaisen ottein irtokiekon ohi Myllyniemen maalinedustalta kotijoukkueen puolustuksen haparoitua. Tähtihyökkääjän saldo ottelussa oli kaksi taidolla tehtyä osumaa, kun St.Pierre teki myös ottelun avausmaalin. SaiPan valmentaja Ari-Pekka Selin ihmetteli suojattiensa jatkuvia virheitä ratkaisevissa paikoissa.


SaiPan toisen erän ainoaksi maaliksi jäi Kiilholman onnistuminen.

– Kärppien toinen ja kolmas maali… Kyllä nuo maalit kuvastaa meidän tilannetta, miten vastustaja voi viedä pisteet noin helpolla ja tuollaisilla virheillä. Henkilökohtaisia sähläyksiä ja isoja virheitä pelistä toiseen. Niin kävi tänäänkin, se on kovaa peliä. Virheet ja vastustajan maalit syö meidän pelaamista niin hemmetisti.

SaiPan ilonaiheet vähissä

Keltapaitainen kotijoukkue näytti harvalukuiselle kotiyleisölleen ajoittain mallikasta pelaamista, mutta voitot tuntuvat kiertävän SaiPan kaukaa. Joulutaukoon asti joukkueessa pelaavat Jyri Junnila, Markus Poukkula ja Juha Kiilholma pelasivat mallikkaasti debyyteissään, joten heidän kohdalleen SaiPa-valmennus voi huoletta rustata plussat.

Heistä jälkimmäinen, neloskentän sentterinä ottelun aloittanut Kiilholma sai myös maalitilinsä auki, kun pirteästi tsempannut hyökkääjä teki todellisen tahtomaalin toisessa erässä maalinedustalta. SaiPan toisen maalin viimeisteli päätöserässä komean rystynoston päätteeksi Jarmo Jokila, mutta kiri ei riittänyt loppuun saakka. Viides perättäinen tappio jätti kuitenkin jälleen jossiteltavaa.

– Ensimmäinen erä oli vielä aika hermostunut. Vähän hakemista ja katselua vielä, mutta erätauolla homma vähän laukesi. Päästiin asioihin kiinni, alettiin taklata, saatiin riistoja. Mutta, hyökkäyspelissä maalipaikoissa ajauduttiin vähän liian lähelle, eikä saatu tehtyä enempää tulosta siinä toisessa erässä, valmentaja Selin kuvasi.

Vierailija Kärpät keskittyi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla puolustamiseen ja hyökkäyksiin lähdöt olivat vähissä. Kolmen ottelun tappioputkensa katkaissut oululaissikermällä on vielä kuitenkin paljon työtä edessä pelinsä parantamisessa. Tästä huolimatta Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakoski näki pelissä paljon hyvää.

– Peli oli sen näköistä, kuin pitääkin. Se näyttää nihkeältä, kun siinä on kaksi joukkuetta, jotka haluaa voittaa ja siellä ei paljoa tilaa silloin ole. Toisessa erässä menetettiin ote, mutta osaltaan se johtui siitä, että SaiPa pääsi peliin mukaan. Oltiin vaikeuksissa siinä.

SaiPan vastus ei torstaisesta ainakaan helpotu, sillä joukkue jatkaa pelejään heti perjantaina Jyväskylässä JYPin vieraana. Kärpät puolestaan pelaa vasta lauantaina, kun oululaiset kohtaavat kotihallissaan Bluesin.

» Lähetä palautetta toimitukselle