Paluu töihin

LIIGA / Ennakko
Joulu on vietetty ja SM-liiga jatkuu SaiPan ja Kärppien osalta Lappeenrannassa. Molemmat joukkueet sijaitsevat tällä hetkellä pudouspeliviivan alapuolella, joten pisteet olisivat tarpeen.

Kuntokäyrät

Sekä SaiPa että Kärpät tarpoivat ennen taukoa tappioiden tiellä. SaiPalle peräkkäisiä tappioita tuli kaksi, kun taas Kärpille kolme.

Valmentajaakin vaihtaneelle Kärpille joulutauon jälkeinen aika on suuntaa näyttävä loppukauden osalta, sillä se kohtaa reilun viikon sisällä sarjataulukon loppupään joukkueista SaiPan lisäksi sekä TPS:n että Ilveksen.

Tärkeitä ovat pelit myös SaiPalle, sillä mikäli joukkue meinaa elätellä jonkinlaisia haaveita pudotuspeleistä, olisi voittoja otettava kovalla tahdilla. Matkaa kymmenenteen sijaan on jo yksitoista pistettä, joten tekemistä SaiPalla riittää.

Ratkaisun paikat

SaiPalla oli ennen taukoa mahdollisuus napata pisteitä enemmänkin, mutta ongelmaksi muodostui niin tuttu ongelma, maalinteko. Helpotusta tuolle saralle ei saatu tauonkaan aikana, sillä loukkantuneista pelaajista paluuta kaukaloon on tekemässä ainoastaan Carlo Grünn.

Mikäli SaiPan hyökkääjistöstä ei kukaan pysty nostamaan tasoaan ja iskemään maaleja, niin edessä on varsin tuskainen ilta. Maalinteon vaikeudesta kertoo hyvin se seikka, että jo aikoja sitten joukkueen keskuudesta poistunut Scott Barney on yhä joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja vieläpä selvällä neljän maalin erolla.


Kaksonen on illasta toiseen joukkueen pirteimpiä, mutta nyt pitäisi jostain kaivaa myös maalintekijän kädet.

Kärpätkään ei viime peleissään ole mitään maalijuhlia viettänyt, joten odotettavissa onkin vähämaalinen ja tarkkaan puolustamiseen perustuva taistelu pisteistä. Vaikka Kärpillä poissaolijoita onkin, on oululaisten materiaali sen verran laadukas, että ratkaisijoita kokoonpanossa on edelleen.

Kokoonpanot

SaiPalta sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Daniel Sondell, Joni Yli-Torkko, Brian Salcido ja Simon Backman. Heidän lisäkseen loukkaantuneina ovat myös Dale McTavish, Tero Koskiranta ja Antti Aarnio.

Kärppien kokoonapanosta puuttuvat Joonas Donskoi, Miikka Salomäki ja Julius Junttila jotka ovat nuorten MM-kilpailuissa. Loukkaantuneina ovat Jari Viuhkola ja Juho Jokinen sekä epävarmoja tapauksia ovat Kamil Kreps ja Mikko Alikoski.

Uutena nimenä Kärppien riveissä esiintyy lainamies Toni Mäkiaho.

» Lähetä palautetta toimitukselle