Uudistunut Kärpät kohtaa yhtenäisen SaiPan

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät uudistui kesän mittaan rankalla kädellä, mutta harjoituskausi oli lupauksia herättävä. Lappeenrantalaisten ylpeys SaiPa sen sijaan pystyi hyvin pitämään viime kauden koostumuksensa kasassa. Onko sarja-avauksessa tie voittoon valmiissa miehistössa vai tuoreessa joukkueessa?

Kuntokäyrät

Isäntäjoukkueen kesä oli kaksijakoinen. European Trophy -turnauksen alkuvaihe meni voitokkaasti, mutta ratkaisupeleissä tie nousi pystyyn. Kärpät on kuitenkin arvaamaton kortti Mikko Haapakosken luotsaamana alkavan kauden SM-liigassa, mutta riittääkö nimivahva rosteri sarjan avauksessa?

SaiPan kesä oli myöskin ailahtelevainen. Harjotuskauden viimeinen kotiottelu Pelicansia vastaan oli kuitenkin eheä kokonaisuus ja vieraat saapuvatkin Ouluun hyvin pitkälle samalla kokoonpanolla. Viestit joukkueen sisältä ovat rohkaisevia, sillä useat pelaajat ovat kehuneet menneen kesän tuloksia. Vieraat saapuvat luottavaisina Raksilaan eheän kokonaisuuden, pienen vaihtuvuuden ja hyvin onnistuneen harjoittelun myötä.

Kokoonpanot

Kärpät on muuttunut edelliseltä kaudelta huomattavan paljon pelaajistonsa osalta. Kamil Kreps oli yksi kesän puhutuimpia hankintoja SM-liigassa, jolta odotetaan paljon. Edellisen kauden maalipörssin voiton Ässien paidassa jakanut Marko Luomala on myöskin merkittävä lisäys joukkueeseen.

Poissa ottelusta Kärppien osalta ovat loukkaantumisten vuoksi keskushyökkääjä Jari Viuhkola ja puolustaja Juho Jokinen. Myöskään hyökkääjä Pavel Rosaa ei vielä nähdä, sillä hänen lainasopimuksensa Sveitsin liigan HC Fribourg-Gotteroniin jatkuu myöhemmälle syksyyn.

SaiPan kokoonpanosta puuttuu Joni Yli-Torkko nivusvamman vuoksi. Hyökkääjä Dale McTavish ei saavu vielä Ouluun joukkueensa avuksi ja puolustaja Per Savilahti-Nagander on kuntouttamassa itseään Mikkelin Jukureiden vahvuudessa.

Muuta

» Lähetä palautetta toimitukselle