Sarja-avauksen nihkeyttä

LIIGA / Raportti
SM-Liigan avauskamppailu Oulussa oli vierasjoukkueelle voitollinen. Ottelu ei noussut klassikoiden joukkoon ja SaiPa keräsi täyden pistepotin hyvän kolmannen eränsä avulla.

– Ei tämä jääkiekko-otteluna mikään huikea näytös ollut, mutta tasainen liiga-avaus, vierailijoiden päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi taiston tauottua.

– Kyllähän se tiedossa oli, ettei tästä mitään juhlakulkuetta tule. Hatunnosto SaiPalle, sillä he pelasivat hyvää peliä. Pakko sanoa, että me emme olleet sillä tasolla millä pelejä voitetaan. Jotain liikaa puristamista meillä oli ja valmistautumisen otan omaan piikkiini, Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakoski totesi.

Ottelun ensimmäinen erä oli hienokseltaan isäntien hallintaa, vaikkei SaiPa jäänytkään statistiksi jäällä. Kärpillä avautui erän parhaat paikat maalintekoon läpiajojen muodossa. Joonas Kemppaisen ja Kamil Krepsin yritykset tyrehtyivät SaiPan maalilla loistaneeseen Jere Myllyniemeen.

Molemmat joukkueet pääsivät erässä kokeilemaan ylivoimakuvioitaan tuloksettomasti, joten ensimmäiselle erätauolle suunnattiinkin tasatilanteessa 0-0.

– Olimme alussa hieman hermostuneempi joukkue ja ensimmäisessä erässä Kärpille tuli muutama läpiajo, mutta selvisimme niistä, Selin kommentoi erän tapahtumia.

Tasaisesti ja vauhdikkaasti

Vieraat olivat toisen erän alussa aktiivisia, mutta Kärpät ehti maalintekoon ennen SaiPaa. Kärppien nuorisokentällisen laitahyökkääjä Julius Junttilan jouduttua hetkeksi pukukopin puolelle menivät isäntien kentälliset uusiksi. Kimmo Koskenkorva kiitti luottamuksesta ja avasi vasta vaihdosta kentälle tulleelle Kristian Kuuselalle syötöllään väylän nousta maalintekoon. Maaliahne laituri laukoi kiekon Myllyniemen jalkojen välistä verkon perukoille.

SaiPan peli lamaantui takaiskusta, mutta erän lopulla avautunutta kahden miehen ylivoimaa vieraat eivät jättäneet käyttämättä. Läpi ottelun erikoistilanteissa selkeästi paremmin pelannut SaiPa sai palkintonsa, kun Tero Koskiranta sai kunnian viimeistellä vieraiden tasoituksen.

SaiPa oli tasoitusmaalin jälkeen taas aktiivisempi kentällä, mutta lisämaaleja ei kumpainenkaan joukkue enää kyennyt tekemään. Erätauko koitti jälleen tasalukemissa.

– Toinen erä oli Kärppien hallintaa ja meillä oli hieman sellainen uinahdusvaihe pelissä, että miten tässä pelissä oikein käy. Saimme sitten lopun viidellä minuutilla tasoitusmaalin ylivoimalla, joka antoi meille uudet askelmerkit kolmanteen erään, vieraiden pääkäskyttäjä kertasi.


SaiPalla riitti tilanteita.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

SaiPa menee menojaan

Ottelun kolmas ja viimeinen erä ei tarjonnut alussa mitään hienouksia. Molemmat joukkueet pyrkivät ratkaisuihin riskejä ottamatta. SaiPa oli kuitenkin aktiivisempi osapuoli kenttätapahtumissa mitä pidemmälle erä eteni.

SaiPa sai palkintonsa ottelun loppuminuuteilla, kun Kärppien puolustaminen petti. Scott Barney viimeisteli ylivoimahyökkäyksestä ottelun voittomaalin tarkalla laukauksellaan. Kärpät koetti vielä viimeisillä minuuteilla tasoittaa ottelua ilman maalivahtia alivoimalla, mutta vieraat olivat lähempänä maalintekoa tyhjään maaliin.

– Kolmas erä oli meidän erä. Sanotaanko niin, että meillä oli enemmän voitontahtoa ja jalkakin liikkui hyvin. Tietysti tämä on meille äärimmäisen tärkeä voitto kauden alkuun. Eikä tämän voiton arvoa laske se, että se haettiin täältä Oulusta, Selin päätti.

– Harmittava virhe tuossa lopussa, josta kaveri teki maalin. Me emme kyenneet hyödyntämään paikkojamme ja peli oli siinä. Enää 59 peliä jäljellä, Haapakoski synkisteli.

– Emme olleet ihan sillä tasolla, millä pelejä voitetaan, isäntien vastuuvalmentaja lopetti.

SaiPa matkustaa takaisin Lappeenrantaan ansaitun täyden pistepotin kanssa. Kärppien taival jatkuu jo huomenna Jyväskylässä JYPin vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle