Tasaista vääntöä

Tasainen lauantai-illan puhde Raksilassa päättyi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen lukemiin 4-3. Voiton takuumiehenä hääri kolmoskentän laidassa pelannut Kamil Kreps, joka tehojen 1+2 lisäksi osui myös ratkaisevan osuman lisäpisteen arvonnassa.

Tasaisessa ottelussa peliote vaihteli joukkueelta toiselle ensimmäisestä erästä lähtien aivan jatkoerän loppuun asti. Voittomaalikilpailussa ote oli alusta alkaen Kärpillä Pavel Rosan ja Kamil Krepsin upotettua rankkarinsa maaliin, kun vastaavasti Dale McTavish epäonnistui omissa yrityksissään Richard Lintnerin kanssa.

– Oli hyvä lisäpiste kaikkien vaiheiden jälkeen, mutta aivan liian vuoristoratamaista meidän tekeminen on yhden pelin sisällä. Siinä meillä on paljon tekemistä ja jäljessä ollaan aikataulussa siinä, huokasi Hannu Aravirta ottelun jälkeen.

– Ensimmäisessä erässä oli Kärpät raikkaampi ja päätypelin kautta sai meidät ahdinkoon. Peli kuitenkin tasottui toiseen erään ja kolmannessa erässä me liikuttiin paremmin, summasi Ari-Pekka Selin ottelusta.

Kamil Kreps oli mukana joukkueensa kaikissa maaleissa.

Kärpät aloitti vahvasti

Kotijoukkue aloitti pelin tarraamalla vahvasti otteen ottelun voittoon jo ensimmäisessä erässä. Joukkue viimeisteli erässä kaksi osumaa ja piti maalinsa puhtaana. Maalitehtailun aloitti Kamil Kreps, joka sai laittaa kiekon tyhjiin Jan Snopekin loistavasta esityöstä. Maalia edelsi melkoinen myllerrys SaiPa-päädyssä, jonka seurauksena käytännössä kaikki Kärppien miehet olivat vailla puolustajaansa.

SaiPa ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta vaan sai lisää potkua luistimiinsa. Kärpät joutui ottamaan jäähyjä ja SaiPa pääsi koettamaan jopa kahden miehen ylivoimallakin maalintekoa. Paikkoja vierailijat saivat aikaiseksi, mutta ailahtelevasti torjunut Petri Koivisto piti maalinsa puhtaana aktiivisen alivoimakolmikon avulla. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Dale McTavish, joka oli jo nokikkain Koiviston kanssa laukaisun jäädessä kärppämolarin jalkapatjoihin.

Lappeenrantalaisten ote kuitenkin herpaantui ja Kärpät maalasi erään vielä toistamiseen. Maalia edelsi jälleen pieni painostusjakso vierailijoiden kenttäpäädyssä. Kreps saalisti ottelun toisen tehopisteensä Miikka Salomäen taituroidessa kärkikynällä taukolukemiksi 2-0.

SaiPa nousi peliin mukaan

Toisessa erässä SaiPan luistin alkoi kulkea hieman ensimmäistä erää paremmin, mutta muutaman hyvän tilanteen lisäksi ei maalipaikkoja oikein tahtonut ilmaantua. Toinen erä olikin tasaista vääntöä reiluun puoleen väliin saakka, kunnes nuori kärppävahti Koivisto sortui jälleen perisyntiinsä.

Koivisto pysäytti tarpeettomasti kiekon kilpaluistelussa olevalle puolustajalleen. Takaa vahvasti karvannut Tero Koskiranta sai pelattua miehensä tilanteesta pois ja Jesse Saarinen sutaisi kiekon puolittain vanhanaikaisella maaliin kärppävahdin vielä hakiessa paikkaansa maalin suulla.

Erä kuitenkin päättyi SaiPan kannalta heikosti. Hyvän ottelun pelannut Kärppien kolmosvitja sai käännettyä paineen SaiPan päätyyn viimeisillä sekunneilla. Kreps saalisti kolmannen tehopisteensä taistelemalla kiekon Mikko Lehtoselle, joka pyssytti viimeisellä sekunnilla Kärpät jo turvallisen tuntuiseen 3-1-johtoon.

Väkisin tasoihin

Kolmannessa erässä SaiPa otti ottelua komentoonsa. Vierailijat liikkuivat ahneesti ja painoivat peliä kohti Koiviston vartioimaa maalia. Ennen erän puoliväliä yritys palkittiinkin, kun Mikko Pukka ja Tero Koskiranta petasivat laukaisupaikan Jarno Koskirannalle. Laukaus ei lähtenyt tulisesti, mutta tilanteessa haparoinut Koivisto ei pystynyt estämään maalin syntyä.

Puolitoista minuuttia myöhemmin vierailijat nousivat tasoihin. Konkari McTavish nousi oikeasta laidasta maalia kohti ja onnistui liruttamaan yhdellä kädellä rystyltä kiekon maaliin. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Tyler Redenbach ja Joni Tuominen. Omituinen osuma jäi ottelun viimeiseksi pelitilannemaaliksi, kun jatkoajallakaan ei osumia nähty.