Kumman varoventtiili laukeaa paineessa?

LIIGA / Ennakko
Kumpi varmistelee paikkaansa kuuden joukossa?
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Lauantai-ilta. Kolme ottelua jäljellä. SaiPan seurahistorian yksi tärkeimmistä runkosarja kamppailuista on edessä. Voitolla SaiPa voisi astua hiukan lähemmäksi historiallista kotietua pudotuspeleissä ja samalla varmistaa suoran paikan pudotuspeleihin.

Satakunnan kierroksella alkuviikosta käynyt SaiPa onnistui nipistämään tärkeitä pisteitä viimeisiä kierroksia ajatellen. Tiistaina vastassa ollut Lukko jäi etelä-karjalaisten jalkoihin, mutta hieman yllättäen keskiviikkona vastaan asettunut vajaamiehinen Ässät onnistui nipistämään SaiPalta sarjapisteet jalkapallolukemin 1-0.

Joulun jälkeisellä sarjapuoliskolla, etenkin kotikentällään, hurjasti vaihtelevia otteita esittänyt SaiPa on nyt sellaisen tilanteen edessä, jossa sen on viimeistään palattava samalle tasolle, jolla joukkue kaatoi lähes joukkueen kuin joukkueen ja se onnistuu ainoastaan, jos jokainen pelaaja pukee ne kuuluisat työhaalarit päälleen.

Edellistä kotiottelua KalPaa vastaan ei varsinaisesti voida pitää minkäänlaisena mittarina, sillä luovuttaneesta kuopiolaisryhmästä ei vastusta SaiPalle ollut. Siinä mielessä ottelu oli tärkeä, että joukkue sai katkaistua 150 minuuttia ja 12 sekuntia kestäneen maalittoman putkensa Kisapuistossa.

Riittääkö JYPin lataus?

Vierailija JYP pelaa myös edelleen kotiedusta, kaatamalla eilen runkosarjan 93,6%:n varmuudella voittavan Oulun Kärpät 1-0. Jyväskyläläisten suunta on viime viikkoina ollut alaspäin, sillä ennen Kärpät-ottelua, joukkue oli onnistunut keräämään vain yhden pisteen viidestä edellisestä kamppailusta.

JYPin toimistusjohtajan Kari Tynin muotoili alkuviikosta avoimen kirjeen kannattajille, jossa ilmoitettiin, ettei JYP pelaa tarpeeksi voittavaa kiekkoa. Lataantuneena Kärpät-otteluun tullut JYP näytti kannattajilleen, että se osaa ja pystyy pelaamaan voittavaa kiekkoa, mutta voitto tuosta ottelusta herättää mielenkiintoisen kysymyksen. Onko latauksesta mitään jäljellä joukkueen saapuessa Lappeenrantaan?

Paineensietokyky koetuksella

Illan ottelussa kummallakin joukkueella paljon voitettavaa, mutta myös paljon hävittävää. Voitolla jompikumpi joukkue astuu yhden portaan lähemmäksi kotietua, mutta ennenkaikkea suoraa pudotuspelipaikkaa. Tosin on muistettava, että Jokereilla, Lukolla ja miksi ei myös Espoon Bluesilla ole sanansa sanottavana, kun sijoituksia kuuden parhaan joukossa lähdetään määrittelemään, joten illan ottelu antaa myös seurattavaa muidenkin otteluiden osalta.

Seuraa Heitä

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Raumalla kaksi maalia tehnyt Davis huilasi ilmeisesti varotoimena ottelun Ässiä vastaan, mutta on jälleen täydessä iskussa illan ottelussa.

Brian Salcido #33 |

Puolustaja

#33 palaa ensimmäistä kertaa Kisapuistoon kierrettyään Äiti-Venäjän kautta Jyväskylään. Vanhaa sananlaskua käyttäen, pureeko oma koira?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Patrick Davis 2 2 4
2.Jaakko Rissanen 0 3 3
3.Markku Flinck 2 1 3
4.Dan Spang 1 1 2
5.Janne Tavi 1 1 2
JYP M S P
1.Ossi Louhivaara 2 1 3
2.Kristian Näkyvä 1 2 3
3.Éric Perrin 3 0 3
4.Petr Hubacek 1 1 2
5.Jyrki Välivaara 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle