Huikea draaman kaari huipentui SaiPan voittoon

SaiPa nappasi jo toisen kiinnityksen välieräpaikkaan
Kuva © Eriikka Hienola
JYP ja SaiPa tarjosivat erittäin viihdyttävän kiekko-ottelun Jyväskylän Hippoksella. Erittäin monivaiheisen ja värikkään väännön jälkeen SaiPa onnistui nousemaan voittoon jatkoajalla kyseenalaistetulla maalilla 3-4-lukemin.

Kun JYP kuittasi 0-2-tappioaseman 3-2-johtoasemaksi, harva enää uskoi SaiPan nousevan tasoihin - ei edes JYP. Lappeenrantalaiset yllättivät isännät housut kintuissa heti kolmannen erän alussa, ja veivät ottelun jatkoajalle, jossa vierailijat olivat lopulta vahvempia.

− Kyllä me tuon JYPin 3-2-maalin jälkeen näytettiin luonteemme. Saatiin ansaittu tasoitus kolmanteen erään ja sitten kovalla väännöllä napattiin tärkeä voitto, analysoi Pekka Tirkkonen.

− Harmittavasti SaiPa pääsi kahdella maalipaikalla 0-2-johtoon jo ottelun alussa. Ei vaan riittänyt kärsivällisyys pelata omaa peliä johto-osuman jälkeen, siinä kohtaa lähdettiin hieman laukalle, tiivisti Marko Virtanen.

Tappavan tehokas SaiPa

Ottelu ei ollut kerennyt edetä kuin toiselle peliminuutille, kun Tuomas Tarkki sai poimia kiekon ensimmäistä kertaa selkänsä takaa. Erän puolessa välissä sputnikit kaatoivat lisää kylmää vettä isäntien niskaan, kun Janne Tavi kuittasi lukemat jo 0-2:een.

Kuten niin monta kertaa aiemmin tällä kaudella oli nähty, niin JYP ei tästä suostunut lannistumaan. Taistelupelaamisen ruumiillistuma Miika Lahti runnoi jo seuraavassa vaihdossa kiekon maaliin.

JYP jatkoi hallintaa erän loppuun saakka. Vaaralliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin, kun ylivoimakin jäi ponnettomaksi epätarkkojen syöttöjen vuoksi.

Toisessa erässä JYP jatkoi kovaa myllytystä. Kovaa painetta lappeenrantalaisten päätyyn antaneet hurrikaaninutut väänsivätkin asetelmat päälaelleen Anssi Löfmanin ylivoima- ja Mikko Salmion alivoimamaalilla.

[Max] Wärn antoi siinä kiekon hyvin takaviistoon. Aiemmin tuhlasin jo yhden vastaavan paikan, mutta tätä en enää voinut tuhlata, mutusteli Salmio.

JYPin johtomaalin ympärillä kokemattomasta lappeenrantalaisryhmästä olikin aistittavissa hermostuneisuutta. Syötöt olivat epätarkkoja ja peli meni hyvin sekavaksi.

− Kaksi erää oltiin hallitsevampia ja onnistuttiin hyvin pysymään pelin päällä, kiteytti Salmio.

JYP pelokas kuin pieni lapsi

Kolmannen erän alkuun JYP sai paikan katkaista lappeenrantalaisten selkärangan ylivoimalla. JYPin tuhrittua ylivoimamahdollisuutensa, SaiPa rokotti heti seuraavaan vaihtoon. JYPin viisikko pelasi omalla alueella liian vetäytyvästi, joka avasi erinomaisen laukaisupaikan Simon Backmanille.

Tämän jälkeen päätöserän juoni oli selvä. SaiPa myllytti pitkiä hyökkäyksiä JYPin päätyyn, eikä JYP saanut purettua vierailijoiden painetta. Jyväskyläläiset joutuivatkin tyytymään kiekon roiskimiseen ja useisiin pitkiin kiekkoihin.

Kolmannessa erässä kentällä näkyi jälleen runsaasti tunnetta. Puhuttavin tilanne nähtiin erän puolessa välissä Lauri Taipaluksen taklattua Jani Tuppuraista vaarallisennäköisesti SaiPan puolustusalueen kulmauksessa. Tilanteesta ei kuitenkaan seurannut jäähyä, mikä sai Tuppuraisen keskittymään täysin epäolellisiin asioihin.

Jatkoajalla lopullisen ratkaisun niittasi Jesse Mankinen. Tilannetta tarkisteltiin pitkään videolta, sillä kiekko lipui maaliin Mankisen varusteiden kautta.

− Tuolla kyllä puhuttiin, että oli aika kyseenalainen maali, sanoi Salmio.

Tuomarilinja puhutti - valmentajat kuin pieniä lapsia

Ottelun jälkeen suurta parranpärinää aiheutti ottelun tuomarilinja, joka oli ollut erittäin ailahteleva. Erityisesti mailalla sai hidastaa vastustajan kulkua erittäin voimakkaasti. Molemmilta joukkueilta jäi tukku jäähyminuutteja viheltämättä, eikä sitä sulattanut kumpikaan päävalmentaja.

− Meille neljä jäähyä, kaverille yksi. Kyllä tänään tämä linjattomuus oli täysin kohtuutonta. Paljon tilanteita, joista vastustajalle ei vihelletty, mutta meille vihellettiin, selitti turhautunut Tirkkonen.

− Kyllä minullakin jäi aika paljon hampaankoloon. Siellä Wärniä vedellään selkään ja ukko tippuu pois pelistä. Meillä ei nimittäin todellakaan filmata, tuumasi ulosajon perään kysellyt Virtanen.

Wärniä ei tämän jälkeen nähty kaukalossa. Päävalmentajien väittely jatkui pitkään ja sekaan sotkettiin myös erotuomaritarkkailija, joka totesi linjan erikoiseksi, mutta kuitenkin tasapuoliseksi.

Ottelusarja on kahden osaottelun jälkeen tilanteessa 2-0 SaiPan hyväksi. SaiPalla on mahdollisuus napata jo kolmas kiinnitys välieräpaikkaan maanantaina kotiyleisönsä edessä.