Legendaarinen Game 7 - Hävinnyt kerää rantapallot

LIIGA / Ennakko
SaiPan olisi tänään kaivettava sama hurmostila esiin, kuin sarjan alussa.
Kuva © Hannu Rainamo, www.hannuphoto.com
Moni epäili jo viikko sitten SaiPan ja JYPin välisen ottelusarjan olevan ohi. Tuolloin SaiPa johti ottelusarjaa 3-0 ja monelle oli selvää, että jyväskyläläiset olisivat viimeistä niittiä vaille valmiita aloittamaan kesälomansa. Toisin kävi.

JYP tuli kokemuksellaan ja pieneltä osin myös muiden jääkiekon ympärillä pyörivien elementtien ansiosta ottelusarjassa tasoihin. Tänään viimeistään käy selväksi, kumpi joukkue kerää rantalelut matkaansa, toisen siirtyessä pelaamaan mitaleista.

Riittääkö SaiPan bensa?

Poislukien sarjan kuudes kamppailu on ottelusarjan otteluissa ollut hyvin samanlainen trendi. Etenkin otteluiden kolmansissa erissä on SaiPalta loppunut moposta bensa ja JYP on kerta toisensa perään saanut pelin hallinnan itselleen. Ajoittain silmin nähden väsyneeltä vaikuttaneen SaiPan tuleekin kerätä jokainen energiahiukkanen illan kamppailuun sillä joukkueella on viimeinen tilaisuus katkaista pitkäksi venynyt ottelusarja.

Ainakin nelosketjuun SaiPa on saamassa lisää virtaa, kun Markku Flinck palaa pelikieltonsa jälkeen takaisin jäälle.

Jobinpostia SaiPalle toi Ville Kohon loukkaantuminen kuudennessa kamppailussa ja onkin erittäin epätodennäköistä, että joukkueen kapteenia nähtäisiin illan ottelussa jäällä. Mutta toisaalta pudotuspeleihin joukkueiden lääkärit ovat ennenkin kaivaneet lääkärinlaukustaan ihmelääkitystä.

JYPillä on henki päällä

JYPin nousu kolmella peräkkäisellä voitolla on jotain, mitä ei kukaan odottanut. Ensimmäisessä kolmessa ottelussa housut kintuista yllätetty JYP on kuitenkin osoittanut, ettei mikään ole mahdotonta, jos asenne ja pienen pieni palanen onnea on kohdallaan.

Henkinen etu on nyt Jyväskylässä, kolmen perättäisen voiton ansiosta, mutta mikään varma välieräjoukkue JYP ei vielä ole. Sillä on edessään hetkessä loppuunmyyty Kisapuisto ja todella nälkäinen SaiPa.

Game seven liigassa - kuudennen voittaneen juhlaa

Huolimatta kotiedusta tilastollisesti SaiPan mahdollisuudet ottelun voittoon ovat minimaaliset. Niin kauan kun liigassa on pelattu paras seitsemästä pudotuspelisarjoja on 11 kertaa pelattu ottelusarjan seitsemäs ottelu. Näistä 11 kerrasta, yhdeksän kertaa ottelun on voittanut sama joukkue, joka voitti ottelusarjan kuudennen kamppailun. Poikkeuksen tähän sääntöön ovat tehneet JYP vuonna 2010 ja toinen puolivälierien Game 7 joukkue Rauman Lukko vuonna 2011.

Mutta vanhakansahan sanoo, että tilastothan ovat niitä valheista suurimpia.

Seuraa Heitä

Jussi Markkanen #27 |

Maalivahti

Huilasi sarjan kuudennen ottelun. On tärkein yksittäinen pelaaja joukkueessa tällä hetkellä ja on pitänyt SaiPaa pystyssä useassa kamppailussa ottelusarjan aikana.

Ossi Louhivaara #23 |

Laitahyökkääjä

Hevosmiesten tietotoimiston mukaan puolikuntoisena pelaava Louhivaara on tehnyt tärkeitä maaleja JYPin nousun kannalta. Heiluuko verkko jälleen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Dan Spang 1 3 4
2.Jesse Mankinen 2 1 3
3.Ville Koho 1 1 2
4.Stefano Giliati 0 2 2
5.Per Savilahti-Nagander 2 0 2
JYP M S P
1.Petr Hubacek 3 1 4
2.Kristian Näkyvä 1 2 3
3.Miika Lahti 1 2 3
4.Yohann Auvitu 2 1 3
5.Mikko Luoma 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle