SaiPalle vieraita Jyväskylästä

LIIGA / Ennakko
Jatkaako Piitulainen vauhdikasta menoaan myös lauantaina?
Kuva © Timo Savela
Lauantaina Lappeenrannan kisapuistossa on varmasti luvassa jännääkin jännempi kohtaaminen, kun JYP saapuu haastamaan hyvässä vireessä olevan SaiPan. Viime kausina näiden joukkueiden kohtaamiset ovat lähes poikkeuksetta olleet tiukkoja vääntöjä. Jatkuuko sama trendi myös tällä kerralla?

Kotijoukkue SaiPa liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Viime torstaisessa ottelussa Ilvestä vastaan keltamustat onnistuivat tekemään viisi maalia samalla päästäen itse vain yhden. Tampereella ottelun sankariksi hattutempullaan nousi viime aikoina äärimmäisen vahvoja otteita esittänyt Jesper Piitulainen.

Lappeenrantaan vieraaksi matkustava JYP hävisi oman ottelunsa torstaina, kun HPK haki pisteet Hippokselta lukemin 0-3. Hämeenlinnalaisjoukkue teki JYPin täysin aseettomaksi kovalla karvauksellaan ja tiiviillä keskialueen puolustamisella.

JYP on ollut SaiPalle viime vuosina paha vastus. Tällä kaudella sputnikit ovat kuitenkin löytäneet lääkkeet jyväskyläläisten lyömiseen, sillä kahdesta kohtaamisesta SaiPa on voittanut molemmat.

Ratkaisun paikat

Isäntäjoukkue SaiPa on viime aikoina esiintynyt vahvasti. Kärkipelaajien loukkaantumisten myötä uudet miehet ovat alkaneet ottamaan vastuuta kentällä ja etunenässä Piitulaisen maalit ovat lämmittäneet SaiPa-fanien mieliä. Yksi syy lappeenrantalaisten hyvin menneisiin otteluihin on toimiva erikoistilannepelaaminen.

SaiPalla oli koko alkukauden ajan ongelmia ylivoimapelinsä kanssa, mutta viime otteluiden perusteella kyseisellä osa-alueella on tapahtunut iso parannus. Tiistaina TPS:ää vastaan lappeenrantalaiset iskivät viiden minuutin ylivoiman aikana kolme maalia, ja torstaisessa ottelussa Ilvestä vastaan SaiPa käytti kahdesta ylivoimatilanteestaan toisen hyväksi. Vaikka SaiPan ylivoima tuntuukin tällä hetkellä toimivan, tulee sillä silti varmasti olemaan ongelmia JYPin hyvin toimivan alivoimapelin kanssa.

Päinvastoin kuin SaiPan, JYPin ylivoima on viime aikoina ollut heikohkoa. Jyväskyläläiset pyrkivät pyörittämään kiekkoa nopeasti, mutta harmittavan usein tuloksena on tilanteen purkava harhasyöttö. Mikäli hurrikaanipaidat haluavat lappeenrannasta pisteiden kanssa poistua, olisi heidän syytä saada tähän asiaan parannusta.

Kokoonpanot

Kotijoukkue SaiPalta puuttuu loukkaantumisten takia iso liuta kärkipelaajia. Stefano Giliatin, Rony Ahosen, Jesse Mankisen ja Roope Hämäläisen odotetaan tervehtyvän vasta joulutauon jälkeen. Patrick Davisin ja Samuli Piipposen tilanteita katsotaan päivä kerrallaan ja täten he saattavat olla käytettävissä jo lauantain ottelussa.

JYPiltäkin poissa pelistä on kourallinen tärkeitä pelaajia. Jani Tuppurainen, Yohann Auvitu, Jyrki Välivaara, Markus Poukkula ja Anssi Löfman täyttävät kaikki sairastupaa. Viime ottelut vaihtopenkin puolelta seurannut Tuomas Tarkki palannee lauantaina maalinsuulle.

Seuraa Heitä

Lauri Taipalus #56 |

Puolustaja

Tällä kaudella pisteiden valossa hyvin esiintyneen puolustajan otteet ovat viime aikoina olleet vaihtelevia. Ottanut kuitenkin selkeitä kehitysaskelia tämän kauden aikana. Miten suoriutuu JYPiä vastaan?

Juuso Ikonen #61 | HPK

Hyökkääjä

Pienen kohun saattelemana Espoosta Jyväskylään siirtynyt nuorukainen ei ole vielä kertaakaan heiluttanut verkkoa hurrikaanipaidassa. Onnistuuko heiluttamaan SaiPaa vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesper Piitulainen 6 4 10
2.Ville Koho 1 8 9
3.Janne Tavi 2 4 6
4.Lauri Taipalus 2 3 5
5.Ryan Glenn 3 1 4
JYP M S P
1.Juuso Ikonen 0 4 4
2.Petr Hubacek 2 1 3
3.Max Wärn 1 2 3
4.Mikko Luoma 0 3 3
5.Mikko Kalteva 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle