Rynniikö SaiPa neljän joukkoon?

LIIGA / Ennakko
SaiPa on yhden voiton päässä välieräpaikasta.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa on onnistunut ahdistamaan JYPin nurkkaan yllättävän helposti. Lappeenrantalaisilla onkin keskiviikkona paikka napata itselleen välieräpaikka suoraan 4-0-voitoin.

Tuskin kukaan uskoi, että sarja olisi katkolla jo tässä kohtaa. Hieman onnenkin saattelemana SaiPa on kuitenkin onnistunut kaapimaan kokoon tarvittavat maalit kolmen voiton keräämiseen.

SaiPa ei ole ollut huono, mutta ei se ole häikäissytkään. JYP onkin tarjonnut lappeenrantalaisille jatkopaikkaa hopeatarjottimella, ja sen SaiPa on käyttänyt ihailtavalla tavalla hyväkseen. Tästä hyvänä esimerkkinä Markus Nenosen tarjoilema 1-0-maali maanantaina Lappeenrannassa.

JYP on ollut ajoittain suorastaan ylivoimainen, mutta maalinteko on tökkinyt pitkin sarjaa. Kokemus ei jyväskyläläisten tekemisessä juurikaan ole näkynyt, vaan pelaajat ovat alkaneet puristaa mailaa, jos onnistumisia ei ole tullut. Näin kävi myös Jani Tuppuraiselle edellisessä kohtaamisessa, kun hänellä oli kaksi avopaikkaa lyödä ottelu jatkoajalle.

Kuka pysäyttää ulkomaalaiset?

SaiPan "vahingossa" syntynyt ulkomaalaisketju Patrick Davisin johdolla on ollut täysin pitelemätön. JYP on keskittänyt voimavaransa Stefano Giliatin kuumentamiseen, mutta siinä ei ole onnistuttu kertaakaan sarjan aikana.  Luisteluvoimainen kolmikko onkin ollut mukana vierailijoiden kuudessa maalissa, kun SaiPa on juhlinut kolmen ottelun aikana yhdeksän kertaa.

SaiPan suurimpana voimavarana toimivat nopeat vastahyökkäykset, joita on syntynyt paljon JYPin huolimattoman keski- ja hyökkäysalueen pelaamisen seurauksena. SaiPan maalilla Jussi Markkanen on esiintynyt kohtalaisen hyvin. Markkanen on korvannut pari helpohkoa maalia useilla uskomattomilla venytyksillä.

JYP ei ole vielä luopunut uskostaan, mutta kaikesta tekemisestä huokuu, ettei itseluottamus ole täysin kunnossa. Syötöt karkailevat täysin osoitteettomiksi, ratkaisut viipyvät ja maalinteko on tervanjuontia. Asiaa vaikeuttaa entisestään se, että JYPin paras maalintekijä Ossi Louhivaara on hädintuskin puolittaisessa pelikunnossa.

JYP pelasi Lappeenrannassa huonoa pystysuunnan kiekkoa. Kiekkoa roiskittiin rohkeasti päätyyn, mutta hyökkääjät eivät tahtoneet kertaakaan ehtiä päätykiekkoihin, vaan SaiPalla oli helppo työ purkaa jyväskyläläisten paine. JYP tulee pelaamaan varmasti erittäin nälkäisesti, mutta vastaavanlaiset huonot ratkaisut saattavat myös tässä ottelussa tappaa koko JYPin pelin.

Sarjan suurin ero on syntynyt erikoistilannepelaamisessa. SaiPa on ollut puhdasta terästä seka yli- että alivoimalla, mutta JYP on tuskaillut molempien kanssa. JYPin ylivoimassa kukaan ei ole tuntunut tietävän, mitä kuuluu tehdä kun taas SaiPan ylivoima on ollut erittäin juonikasta ja suoraviivaista.

Kokoonpanot

JYPin riveihin on odotettavissa muutoksia. Maanantaina rivistä sivussa olivat Kristian Näkyvä, Mikko Luoma ja Max Wärn, joista Wärn on ainoa loukkaantumisen takia sivussa ollut. Myös Ossi Louhivaaran pelaaminen on epävarmaa, mutta kuitenkin todennäköistä. Maalissa todennäköisesti jatkaa Tuomas Tarkki, vaikka Sami Rajaniemi saikin edellisessä ottelussa ensimmäisen pudotuspelierän vyölleen.

SaiPan riveihin ei ole odotettavissa muutoksia.

Seuraa Heitä

Yohann Auvitu #81 |

Puolustaja

Herra ei juuri median huomiota kiinnitä, paitsi pelatessaan Ranskan riveissä MM-kisoissa. Kiekollisiin ratkaisuihin kykenevä Auvitu muistuttaa hieman Sami Vatasta, vaikka kädet eivät aivan yhtä nopeasti käykään.

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

Pekka Tirkkosen luottopelaaja. Heitetään kentälle aina tärkeimmällä hetkellä ja hoitaa aloitukset kovalla prosentilla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 3 2 5
2.Jani Tuppurainen 1 3 4
3.Kristian Näkyvä 0 2 2
4.Brian Salcido 1 1 2
5.Jyrki Välivaara 0 1 1
SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 0 3 3
2.Stefano Giliati 0 3 3
3.Patrick Davis 1 1 2
4.Janne Tavi 0 2 2
5.Lauri Taipalus 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle