Lappeenrannassa urheilun draamaa parhaimmillaan

LIIGA / Raportti
Voittajan on helppo tuulettaa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa nousi uskomattomalla tavalla ratkaisevan seitsemännen osaottelun voittoon, vaikka vierailijat kerkesivät johtaa jo kahdella maalilla. Kiima nousi kuitenkin kokemuksen yli, kun SaiPa tallasi JYPin maanrakoon. Huikean trillerin päätteeksi isännät nappasivat voiton 6-4-lukemin.

SaiPa sai kylmää vettä niskaansa toisessa erässä, kun vierailijat karkasivat jo 1−3-johtoon ottelun toisessa erässä. Aikalisän turvin isännät pelasivat kuin hurmiossa, ja käänsivät ottelun itselleen vielä samassa erässä.

− Me emme pystyneet käsittelemään meidän momentumia 3−1-tilanteessa, tiivisti Marko Virtanen.

Ottelun avauserä oli hienokseltaan JYPin hallintaa. Pelillisiä hienouksia erän aikana ei nähty, vaan peli perustui kovaan kamppailupelaamiseen ja nopeaan pelin kääntämiseen.

Pelin kääntämisessa JYP oli vahvempi. Ottelun avausmaali tuli erän kahdeksannella peliminuutilla, kun Yohann Auvitun laukaus upposi onnekkaasti Jussi Markkasen selän taakse.

SaiPa pyrki tuttuun tapaansa kääntämään peliä nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta onnistui siinä vain kerran. Ainoa onnistunut kerta tuottikin SaiPan tasoituksen, kun David Spina pääsi laukomaan kiekon epävarman Sami Rajaniemen selän taakse.

− Ensimmäisessä erässä ei saatu kiekkoja päätyyn, vaan ne jäi keskialueelle pyörimään. Onneksi saatiin sitten tasoitus, totesi Pekka Tirkkonen Nelonen Pron haastattelussa.

Synkkääkin synkemmät hetket

Toinen erä alkoi SaiPan vaikeuksilla. Heikon ylivoiman jälkeen JYP karkasi kahden maalin johtoon, kun isäntien uinahdukset käytti hyväkseen Max Wärn ja Petr Hubacek.

Viiden minuutin ajan SaiPa vaikutti melko alistuneelta ja hermostuneelta, mutta sitten JYP kipsaantui täysin. Vierailijat sortuivat peruuttelemaan, ja reilun kahden minuutin aikana SaiPa oli tehnyt kolme maalia siirtyen 3−4-johtoon.

Kaikissa maaleissa korostui maskipelaamisen merkitys, mutta varsinkin Rajaniemi pystyi ottamaan pari maalia niskoilleen. Näin ollen JYP-luotsi Marko Virtanen teki rohkean ratkaisun, ja heitti maalille ensimmäistä otteluaan Liigassa pelaavan Dennis Saikkosen.

− Molemmat maalivahdit olivat mielestäni hyviä, mutta joskus vain käy näin, kummasteli Savilahti-Nagander.

Käänteitä käänteiden perään

Kolmannen erän alussa SaiPa jatkoi aktiivista pelaamista, eikä JYP meinannut päästä edes omalta alueelta kontrolloidusti pois. SaiPan huolimattoman keskialueen pelaamisen jälkeen Auvitu pääsi kuittaamaan komean yksilösuorituksen jälkeen.

JYP piti pitkään otetta, mutta lisäosumia vierailijat eivät kuitenkaan saaneet aikaiseksi. SaiPa nappasikin viimeisille minuuteille otteen.

Pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäädyssä myllyttäneet lappeenrantalaiset iskivät itsensä jälleen johtoon, kun vain kaksi minuuttia oli jäljellä. Maalista vastasi illan toisella osumallaan Per Savilahti-Nagander.

− Sain kiekon Spangiltä siniviivalta ja näin, että meillä oli kaksi miestä verkolla, joten yritin vain osua siihen. Se meni sisään ja se oli mahtavaa, mutta se oli ihan maskimiesten ansioita, kommentoi Savilahti-Nagander.

Ville Koho katkaisi JYPin viimeiset pyristelyt iskemällä kiekon tyhjään maaliin.

Näin ollen SaiPa eteni jatkoon otteluvoitoin 4-3. SaiPa kohtaa keskiviikkona alkavissa välierissä runkosarjan voittaneen Kärpät.

− Tuntuu uskomattomalta, olen todella onnellinen. On mahtavaa edetä puolivälieristä eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle