SaiPa ei hurrikaanista hievahtanutkaan

Mahtoiko Tavi itsekään uskoa, miten nopeasti pelin saa käännettyä?
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Vanha sanonta "kolmas kerta toden sanoo" ei käynyt tänään yksiin JYPin kanssa. Lappeenrannan Kisapuistoon vierailulle lähtenyt jyväskyläläisseura hävisi SaiPalle jo kolmannen kerran tällä kaudella.

Lappeenrannan kisapuiston vieraskatsomoksi profiloituneeseen päätyyn kannettu rumpusetti löi kiivaat alkutahdit romuluiseksi osoittautuneeseen peliin. Ennen itsenäisyyspäivää HPK:lle 3–0 hävinnyt JYP haki kauden ensimmäistä voittoa SaiPasta, joka piteli kiinni pienimuotoisesta voittoputkesta.

Sietämättömänä koti-isäntänä pidetty SaiPa oli kuitenkin maineensa veroinen. Vaikka JYP hallitsi ottelun alkua, korjasi kotijoukkue pisteet kotiin toisen erän tehokkaan jakson turvin.

– Me olimme ensimmäisessä erässä potkun jäljessä, myönsi SaiPa-käskyttäjä Pekka Tirkkonen.

– Vähän tuntuu, että SaiPa sai tänään helposti pisteitä, totesi puolestaan JYPin valmentaja Marko Virtanen.

JYPillä oli ottelun aikana saumansa. Vierasjoukkue masensi lappeenrantalaisyleisön iskemällä ottelun avausmaalin toisen erän alkuun. Topi Nättinen ohitti Jussi Markkasen Matias Myttysen ja Juuso Ikosen alustuksesta. Osuman jälkeen vierasjoukkue onnistui vielä pyörittämään peliä, kunnes keltamusta seinä nousi pystyyn.

Tuontitavara kultaa kalliimpaa

SaiPan toi tasoihin sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon palannut Patrick Davis. Ottelun ensimmäisessä erässä rangaistuslaukausta yrittämään päässyt Davis iski kiekon Tuomas Tarkin selän taakse Olavi Vauhkosen syötöstä ja tuuletti vapautuneesti.

– Ammuin rankkarin ohi ja olin pettynyt siihen, Davis kertasi tunnelmiaan ottelun jälkeen.

– "Oollah" [Vauhkonen] antoi loistavan syötön ja sain sen sisään. Tuntuu hyvältä saada maali ensimmäisessä pelissä poissaolon jälkeen.

Maali hyväksyttiin vasta sen jälkeen, kun tuomari oli saanut soitettua tärkeän puhelun.

– Se meni sisään ja ulos niin nopeasti, että se piti tarkistaa videolta, Davis arveli.

Pian Davisin osuman jälkeen JYPin Miika Lahti kolisteli kannuksia SaiPan Kalle Maalahden kanssa. Turhautunut Lahti heitti kypärän päästään jäälle ja luisteli nenä veressä vaihtoaitioon ennen kuin poistui kentältä kokonaan. Kun vielä Mikko Kaltevalle tuomittiin jäähy kampituksesta, oli pöytä katettu SaiPalle.

Ottelun voitto-osuman kirjasi nimiinsä Ryan Glenn, kun ylivoimaa oli pelattu vasta kahdeksan sekuntia. Kotijoukkue sai maalista lisävirtaa, eikä aikaakaan, kun Glennin maalia pohjustaneet Jesper Piitulainen ja Ville Koho tarjoilivat Janne Taville, joka vei SaiPan 3–1-johtoon.

Jos vierailla oli ollut vaikeat pari minuuttia, lisääntyi tuskanhiki Tarkin otettua jäähyn kampituksesta. Paikattavana ollut Lahti palasi parahiksi JYPin vaihtopenkille katsomaan, kun Glenn toisti aiemman temppunsa ja veti kiekon siniviivan tuntumasta reppuun.

Loppulukemat 5–1 viimeisteli kolmannessa erässä Tommi Jokinen Davisin suosiollisella avustuksella. JYPin päävalmentaja Virtanen löysi ikäville numeroille yksinkertaisen syyn.

– Hävittiin törkeisiin yksilövirheisiin, Virtanen tiivisti.