JYP pysyy edelleen pinnalla

JYP-fanien mielentila kääntyi hetkessä suurimmasta surusta suurimpaan iloon.
JYP kavensi otteluvoitot 3-2:een ottamalla viime hetken maalilla vierasvoiton SaiPasta lukemin 1-2. Ottelun sankariksi nousi Kristian Näkyvä, jonka rannelaukaus räikeän tuomarivirheen jälkeen yllätti Jussi Markkasen.

Kotijoukkue SaiPalla oli mahdollisuus viedä ottelusarja nimiinsä, mutta JYP onnistui kaatamaan SaiPan täpötäyden Kisapuiston edessä ja venyttämään ottelusarjaa ainakin kuudenteen otteluun. Ottelu sisälsi paljon tunnetta, fyysisyyttä ja runsaasti torikokouksia. Toisinsanoen, pelattiin pudotuspelikiekkoa.

JYP aloitti erän todella vahvasti. SaiPan maalia vartioineen Jussi Markkasen torjuntavireen ehtivät ensimmäisen viiden minuutin aikana testata niin Eric Perrin kuin Max Wärnkin. SaiPa sai kuitenkin pelinsä kuntoon JYPin pyörityksen jälkeen ja joukkue järjesti useita vaarallisia paikkoja Tuomas Tarkin maalille.

SaiPa sai erän alussa heti jobinpostia, kun Jakub Cutta sai vaarallisen näköisesti kiekon naamaansa. Cutta palasi kuitenkin jäälle ennen erän puoltaväliä.

Hetki tämän jälkeen, Stefano Giliati pääsi ohjamaan laukauksen kohti tyhjää JYP-maalia, mutta Tarkki sai käsittämättömällä torjunnalla mailan kiekon tielle. Myös Tomi Leivo pääsi yrittämään Tarkin ohitusta, mutta tilanteesta ei seuranut muuta kuin hurja torikokous, jota selviteltiin useita minuutteja.

JYP osoitti, että se tuli pelaamaan fyysistä pudotuspelikiekkoa. Erän alussa Jussi Markkanen sulki kiekon alleen, jolloin Wärn ryntäsi ulkopuolisena pelaajana SaiPa-maalin eteen ja ajoi Ville Hämäläisen jään pintaan poikittaisella mailalla. Wärn lähtikin tästä tempustaan ansaitulle jäähylle ja Hämäläinen lähti olkapäätään pidelleen pukuhuoneeseen.

SaiPa sai hetkeä myöhemmin kahden miehen ylivoiman, Mikko Luoman kaadettua läpiajoon karkaamassa olleen Ville Kohon, mutta SaiPan ylivoima oli luokatonta, eikä vaarallisia tilanteitä nähty Tarkin maalin edustalla.

Ylivoiman päätyttyä, Jesse Mankinen räjäytti komealla yksilösuorituksellaan Kisapuiston huutoon. Kristian Näkyvä roikkui Mankisen selässä, mutta SaiPa-kasvatti punnersi väkisin maalille ja ujutti kiekon ohi Tarkin.

Virtanen on Virtanen vaikka voissa paistais

Mediapuheistaan liigan syyniin joutunut Jonne Virtanen onnistui kohauttamaan jälleen. Vaarattoman näköisen tilanteen jälkipuinneissa Virtanen yritti varrastaa SaiPalaista, keräten pudotuspelien jäähysarakkeeseen 14 minuuttia lisää keihästämisen yrityksestä.

Erätauolta palatessa peli jatkui varovaisesti ja erittäin rikkonaisesti. Kummaltakin joukkueelta nähtiin useita pitkiä kiekkoja. SaiPa sai kuitenkin pelin nopeammin kuosiin ja erän alussa SaiPalla oli usea paikka siirtää itsensä kahden maalin johtoon, mutta niin Tuomas Tarkki kuin JYP-maalin tolpat estivät tämän.

Hyrrän lailla pelannut SaiPan 2. ketju Jesper Piitulainen-Patrick Davis-David Spina sai järjestettyä lukuisia hyviä paikkoja JYP-maalille, mutta Tarkki venyi välillä jopa uskomattomiin pelastuksiin, pitäen joukkuettaan takaa-ajo asemissa.

Erän lopulla Jani Tuppuraisen pahimmaksi painajaiseksi osoittaunut Jussi Markkanen pysäytti jälleen Tuppuraisen maalinteko yrityksen. Maalin kulmalla täysin yksin olleen Tuppuraisen laukaus pysähtyi Markkasen suojuksiin.

Vain maalit ratkaisevat

JYP tuhlaa uskomattomalla prosentilla maalipaikkojaan. Ensin Petr Hubacekillä on kolmannen erän aluksi paikka tasoittaa ottelu, mutta mies ampuu tyhjästä maalista ohi. Perään JYP-puolustaja Luoma pääsee vastakkain tyhjän maalin kanssa ja ampuu lähes puoli metriä ohi SaiPa-maalin.

Kolmatta kertaa JYP ei paikkaansa tuhlaa vaan Miika Lahti tasoittaa ottelun todellisella tahtomaalilla. Lahti pääsi hieman onnellakin Ryan Glennin ja Lauri Taipaluksen välistä ja polvillaan liukuen laittoi kiekon ohi Markkasen.

− Kaveri sai siinä vähän paskamaalilla tasoituksen, taisi omat pelaajat törmäillä keskenään siinä tilanteessa, kertasi SaiPa-päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Tommi Jokinen sai rangaistuksen koukkaamisesta. JYP onnistui tasoittamaan ottelun räikeän tuomarivirheen seurauksena. Lahti kaatoi Taipaluksen kulmassa puhtaalla mailakampilla, riisti kiekon ja tarjoili sen maalin kulmalta Näkyvälle, joka pommitti viivasta rannelaukauksen ohi Markkasen.

Tilanne sai jopa normaalisti rauhallisen oloisen Tirkkosen käymään kierroksilla.

− Aika helvetin kovia ratkaisuja ottelun tuomaristolta. Taipalus kaadetaan kulmassa kahdesti purkutilanteessa ja lopputulos on tuo. Tuollaisia tilanteita meni kuitenkin aika paljon läpi koko ottelun aikana, lateli Tirkkonen.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Jyväskylässä, jossa SaiPalla on toinen mahdollisuus ottelusarjan katkaisemiseen.